Vesti iz košarke

Od otkaza ga ni brat, predsednik kluba ne može spasiti: Ti-Džej Parker broji poslednje dane na klupi Asvela?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 19:12
Od otkaza ga ni brat, predsednik kluba ne može spasiti: Ti-Džej Parker broji poslednje dane na klupi Asvela? MN Press

Uprava košarkaškog kluba Asvel razmatra mogućnost da smeni trenera Ti-Džej Parkera, nakon tri vezana poraza na startu Evrolige, a prema svemu sudeći, šefu stručnog štaba francuskog tima ovog puta neće pomoći ni činjenica da mu je brat Toni Parker, predsednik kluba!

Kako navode francuski mediji, ostatak vlasničke strukture Asvela ima većinu za "stolom". Ti-Džej Parker nije adekvatan trener dostojan Evrolige i žele da ga smene u najkraćem roku, kako još ne bi "potonuli" na tabeli elitnog takmičenja, gde francuski tim poslednje mesto. A, navodno mu je i pronađena zamena, uprkos molbama slavnog NBA košarkaša Tonija Parkera.

U pitanju je selektor aktuelnog svetskog šampiona Nemačke Gordon Herbert, koji je letos na Mundobasktu napravio najveći uspeh u karijeri. Kanadsko-finski trener počeo je karijeru u Finskoj, da bi kasnije radio u raznim nemačkm klubovima. A, ni Franucska mu nije nepoznanica, gde je radio kao šef struke Pariza i Po Orteza. Nakon toga vratio se u Nemačku. Neko vreme je radio i kao asistent Toronto Reptorsa. Kratko je bio i selektor Kanade, da bi 2021. godine preuzeo kormilo reprezentacije Nemačke, sa kojom je postao svetski šampion ovog leta.

Od trofeja ima i FIBA Kup Evrope. Titulu šampiona Nemačke. Kup Francuske i Finske, a 2008. i 2016. proglašen je za najboljeg trenera nemačke i austrijske Bundeslige.

Podsetimo, Asvel je dobio preko 20 miliona evra budžet da napravi ekipu vredne F4 Evrolige ove sezone, a ukoliko francuski klub ne zabeleži pobedu u narednom meču (19. oktobar Fenerbahče), smena na klupi je gotovo izvesna, iako Parker ima poštena "leđa" iza sebe. Osim Herberta, pominje se i ime Andree Trinkijerija kao budućeg naslednika.

Asvel je na startu Evrolige izgubio od Zvezde, da bi potom usledili porazi protiv Partizana i Efesa.