Vesti iz košarke

Senzacija sa Mundobasketa pet meseci van terena: Arturs Žagars završio sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2023 21:35
Senzacija sa Mundobasketa pet meseci van terena: Arturs Žagars završio sezonu Guliver/AP Photo/Dita Alangkara

Senzacija Mundobasketa i rekorder takmičenja po broju asistencija na utakmici Svetskog prvenstva sa Litvanijom (17), Arturs Žagars nedavno je doživeo tešku povredu kolena, a sada je poznat i njen stepen. Vesti nisu dobre, a prve procene govore da plejmejkera Fenerbahčea, koji igra na pozajmici u litvanskom Vulvsu, očekuje pauza od pet meseci. Odnosno do kraja sezone...

Junak Mundobasketa pokidao je medijalne ligamente kolena na meču litvanskog prvenstva sa Lijetkabelisom prilikom jednog prodora ka košu. A, koliko je povreda izgledala užasavajuće, govori i sam izraz lica 23-godišnjeg Letonca, koji nakon "kobnog" dvokoraka ostao da leži na parketu, držeći se za levu nogu. Klub je objavio da se Arturs više neće vraćati do kraja sezone, odnosno da će uskoro otići na operaciju, zbog čega će provesti minimum pet meseci van terena. A, sam oporavak će provesti u Turskoj, gde je na početku sezone, nakon sjajnih partija u dresu Letonije na Mundobasketu, potpisao ugovor sa Fenerbahčeom.

 

 

Ideja je bila da se mladi Letonac "kali" u šampionatu Litvanije i Evroligi, pa da se vrati u Fener kada dođe vreme, ali je kobna povreda kolena odložila planove turskog tima i momka iz Rige, koji bio jedan od najboljih prospekata ove sezone. Kako u Litvaniji, tako i u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

Inače, na utakmici sa Lijetkabelisom Žagars je postigao 21 poen za samo 22 minuta u igri, a bez pomoći prve zvezde ekipe, Vulvsi su na kraju izgubili 108:105.