Vesti iz košarke

Užasna povreda rekordera sa Mundobasketa: Arturs Žagars u bolovima napustio parket

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 21:01
Užasna povreda rekordera sa Mundobasketa: Arturs Žagars u bolovima napustio parket AP Photo/Achmad Ibrahim

Letonija je bila pravo iznenađenje na prethodnom Svetskom prvenstvu u košarci gde su igrali četvrtfinale i na kraju zauzeli peto mesto. Jedan od junaka pohoda baltičke ekipe bio je Arturs Žagars koji je oborio rekord po broju asistencija na jednom meču Mundobasketa.

Mladi plejmejker nije imao klub pred početak turnira, ali je nakon sjajnih partija Fenerbahče odmah reagovao i angažovao Letonca. Žagars je poslat na pozajmicu u Vulvse iz Viljnusa gde je njegova karijera nastavila da ide uzlatnom putanjom. Međutim, povreda se isprečila. 

 

 

 

Vulvsi su nakon produžetaka izgubili od Lijetkabelisa rezultatom 108:105, a Žagars je pred sam kraj utakmice morao da napusti teren nakon povrede kolena. Da stvari budu gore po Artursa, povredio se bez kontakta prilikom dvokoraka nakon čega osećao ogromne bolove.

U trenutku povrede letonski plejmejker je imao 21 poen za samo 22 minuta u igri. Ozbiljnost povrede za sada nije poznata, ali uzimajući u obzir da Žagars nije mogao da se osloni na levu nogu, čini se da ga čeka duža pauza.