Evroliga

Jasikevičijus podelio dobre vesti za Fenerbahče: Arturs Žagars se uskoro vraća na teren

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.01.2024 18:14
Arturs Žagars Guliver/AP Photo/Aaron Favila
Arturs Žagars

Nakon što je Letonac Arturs Žagars doživeo povredu ligamenata kolena na početku sezone, delovalo je da se neće vratiti na parket do kraja sezone, ali Šarunas Jasikevičius veruje da će Letonac igrati uskoro.

Žagars je imao odličan turnir iza sebe jer je Letoniju predvodio na Mundobasketu do četvrtfinala. Kako je bio bez kluba, potpisao je za Fenerbahče, a odmah je poslat na pozajmicu u Vulvse iz Viljnusa. Upravo na utakmici litvanskog prvenstva se povredio 14. oktobra.

Prve procene su bile da će Žagars odustvovati do kraja sezone, a zatim je taj vremenski period smanjen na pet meseci. Poslednje informacije je otkrio trener turskog kluba, Šarunas Jasikevičijus. Litvanski strateg je otkrio da Žagarsov oporavak ide i bolje od očekivanog i da bi uskoro mogao da bude ponovo na terenu.

"Njegove veštine u stonom tenisu su impresivne, najbolji je u svlačionici. Ono što me je iznenadlo je njegova pozitivnost. On je zaista dobra osoba i nadam se da će uspeti. Mislim da je već počeo da trči i možda će se vratiti kroz mesec dana. Dobre vesti su da povreda nije toliko strašna koliko se prvo mislilo da jeste", rekao je Jasikevičijus, a preneo BasketNews.

 

 

Na pitanje da li će Žagars dobiti neke minute već u ovoj sezoni, Litvanac je imao pozitivan odgovor.

"Definitivno će igrati. Nije toliko daleko od povratka na teren", potvrdio je Jasikevičijus.

Žagars je bio jedan od najboljih igrača na Mundobasketu 2023. godine. Prosečno je beležio 12.4 poena, 7.4 asistencije i 2.3 skoka za svega 25 minuta po utakmici. Takođe je i oborio rekord koji je držao Toni Kukoč. Letonac je na jednom meču podelio 17 asistencija i tako oborio rekord hrvatskog košarkaša (15).

Nakon odličnog turnira, potisao je trogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom i prosleđen je na pozajmicu u Vulvse iz Viljnusa koji se takmiče u Evrokupu. Usled povrede, pozajmica je prekinuta, a Žagars se vratio u Istanbul kako bi se oporavio.