Vesti iz košarke

Ataman osudio potez Turčina koji se poklonio Žocu: Da poljubim ruku protivničkom treneru? Nikad...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 12:30
Ataman osudio potez Turčina koji se poklonio Žocu: Da poljubim ruku protivničkom treneru? Nikad... MN Press

Krajem septembra košarkaši Partizana i Efesa odigrali su prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novu sezone Evrolige, a uoči početka tog meča, trener turskog tima Erdem Džan poljubio je ruku Željka Obradovića u znak poštovanja, što se nije dopalo doskorašenjem šefu stručnog štaba Efesa, Erginu Atamanu.

Obradović i Džan su inače veliki prijatelji i bivši saradnici u Fenerbahčeu, gde je turski stručnjak radio kao pomoćnik treneru Partizana, zbog koga je, uostalom, kasnije i dobio posao u Efesu. Ali, uprkos tome, potez Džana nije dobro prošao kod Atamana, naprotiv...

 

 

Kontroverzni trener, koji je ovog leta napustio klub iz Istanbula i preuzeo Panatinaikos, osudio je reakciju Džana i za nemačke medije rekao, da on, kao navijač Efesa nikada ne bi poljubio ruku čoveka, koji je vodio rivalski tim. Čak ni da mu je bivši mentor.

"Kao navijač Efesa, Erdem Džan je javno poljubio ruku treneru Željku Obradoviću koji je bio rival Anadolu Efesu, što me je malo zabolelo. Na primer, veoma poštujem Ajdina Orsa, ali ne bih javno poljubio ruku učitelju dok on predvodi protivnički tim", rekao je Ataman u razgovoru za "NTV".

U nastavku intervjua, Ataman je izjavio da nije bio zadovoljan odlukom kluba da na mesta šefa stručnog štaba postave Džana, inače bivšeg trenera Turk Telekoma, ispred Jakupa Sekizkoka, nekadašnjeg Atamanovog pomoćnika.

"Veoma poštujem Džana, ali bih voleo da je Jakup Sekizkok dobio šansu u Efesu. Po mom mišljenju, trener Jakup je zaslužio ovu priliku", izjavio je selektor turske reprezentacije.