Vesti iz košarke

Igrao sam pred 100.000 ljudi, ali Zvezdini navijači... : Nejpir fasciniran atmosferom na evroligaškoj premijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 08:18
Igrao sam pred 100.000 ljudi, ali Zvezdini navijači... : Nejpir fasciniran atmosferom na evroligaškoj premijeri MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Asvel, na početku nove sezone Evrolige, a Šabaz Nejpir je sa 21. poenom, tri skoka i jednom asistencijom bio glavna figura meča u prepunoj "Štark areni".

On sam bio je oduševljen fenomenalnom atmosferom oko parketa, toliko da je posle utakmice priznao da nikada u karijeri nije doživeo ništa slično onome što su "delije" priredile na evropskoj premijeri crveno-belih. 

"Svi su se isprsili. Klub, navijači, ekipa… Svi su dali svoje da pobedimo. Velika pobeda, za mene je bilo uzbudljivo da budem deo ovoga. Prvi put igram u Beogradu, u Srbiji... Bio sam zapanjen od prvog minuta. Nisam mogao da verujem... Nikada nisam igrao ovde, želeo sam samo da pokupim što više emocija, uživao sam što sam bio deo svega ovoga... Igrao sam koledž košarku za titule, pred 100.000 navijača, ali drugačije je kada imaš navijače koji su toliko u utakmici kao što su naši", u dahu je izgovorio, ovog leta dovedeni, Amerikanac. 

Američki plejmejker i ostali sipali su trojke u prvom poluvremenu, kada je i stečena dvocifrena prednost. Posle ju je samo trebalo održavati, što su izabranici Duška Ivanovića i uspeli, uprkos prolaznoj krizi u trećoj deonici. 

"Mnogo toga došlo je od navijača, oni su bili uzbuđeni zbog prve utakmice, mi smo bili uzbuđeni zbog prve utakmice, navijači su nas pokrenuli i lopte su počele da ulaze. Nadam se da će to trajati cele sezone, jer tako se događaju dobre stvari", rekao je Nejpir, uz nadu da će vremenom biti fizički sve spremniji za izazove u novom klubu.