ABA liga

Svi smo ljuti, ali izaći ćemo iz ovoga: Šabaz Nejpir ubeđen da će Crvena zvezda pregurati poraze od Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 23:33
Svi smo ljuti, ali izaći ćemo iz ovoga: Šabaz Nejpir ubeđen da će Crvena zvezda pregurati poraze od Partizana MN Press

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su oba ovosezonska večita derbija sa Partizanom, pre nekoliko dana u Evroligi a večeras i u petom kolu AdmiralBet ABA lige - 87:98. 

S tom razlikom što su u regionalnom takmičenju dozvolili crno-belima da slave s ubedljivijom razlikom, dok je prvi meč imao dramatičan tok i rasplet. 

"Bili smo blizu, napravili smo dobru seriju u trećoj deonici, ali nismo mogli da okrenemo. Bilo nam je teško jer smo promašivali šuteve, individualno nismo mogli da uradimo mnogo", prokomentarisao je Šabaz Nejpir.

Amerikanac je ubacio 23 poena, ali je i promašivao češće nego što se to od njega očekuje. I on sam misli da može i mora bolje od prikazanog u četiri poslednje četvrtine. 

"Pokušavam da pomognem timu, ali i da shvatim zašto šutiram ovako loše. Na kraju ću da shvatim u čemu je problem. Šta je problem?! Po meni, ovo je novi tim, pokušavam da shvatim kada da budem agresivan, kada ne, da shvatim ritam, nove akcije, saigrače, trenera... Pokušavam da shvatim kako da budem najefikasniji za tim. Trenutno se mučim, šteta je. Trudim se najviše što mogu, ne promašujem namerno. Ako ne pogađam, pokušavam da razigram saigrače. Ali, rešiću. Nije dobro biti u ovoj poziciji, ali znam da ću izaći iz ovoga".

 

 

Porazi u večitim derbijima uvek teže padaju od ostalih, ne krije to ni Nejpir, ali je ubeđen da poslednji rezultati neće ostaviti dalekosežne posledice po ekipu i njene dalje rezultate. 

"Nismo hteli da gubimo, svi pokušavaju da shvate kako da budu najbolji za tim. Imamo intervale kada smo dobri, ali onda i kada smo loši u napadu, odbrani, rotacijama... Teško je, svi se bore i pokušavaju da dobiju. Rešićemo ovo. Svako od nas radi jako, nije dobro biti u svemu ovo. Svi smo ljuti zbog ovoga. Ali, izaći ćemo iz ovoga".

Njega je kao i ostale Zvezdine igrače do skora trenirao smenjeni Duško Ivanović, a sada im šefuje Grk Sferopulos

"Najveća razlika je da Sferopulos daje iskru svakom igraču, u pozitivnom smislu. Nebitno da li je prvi ili poslednji igrač, veruje u njih. Verovao je i Duško, ali sada više pričamo. Shvatamo da je svaki igrač važan, to je jedna od prvih stvari koje nam je Janis rekao kada je došao – da su svi igrači važni, da treba da počnemo da pobeđujemo", zaključuje igrač Zvezde, koja u četvrtak dočekuje Bajern u nastavku Evrolige.