Vesti iz košarke

Generalno sam zadovoljan, ali ne smemo da se oslonimo na šut za tri poena: Trener Crvene zvezde miran posle pobede nad Asvelom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 21:46
Generalno sam zadovoljan, ali ne smemo da se oslonimo na šut za tri poena: Trener Crvene zvezde miran posle pobede nad Asvelom MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo na dominantan način su savladali Asvel u večerašnjoj utakmici prvog kola Evrolige, ali trener Duško Ivanović nije hteo da izgovara prevelike reči na račun svoje ekipe.

Poput dvadeseteak hiljada "delija" na tribinama "Štark arene" i on je zadovoljan ostvarenim, mećutim kao iskusan i zahtevan stručnjak uvideo je stvari ispod "radara" običnih ljubitelja igre pod obručima. 

"Generalno sam zadovoljan prikazanim. Momci su pokazali veliku energiju, borili su se od prvog do poslednjeg sekunda, pa samim tim i greške kojih je bilo padaju u zaborav. Međutim, spomenute greške moramo da eliminišemo ako želimo da ostvarimo vrhunske ambicije", naglasio je Ivanović. 

Prema njegovim rečima, crveno-beli su se "pomalo pribojavali" duela sa Francuzima, s tim da je taj "mali strah" učinio da njegovi izabranici imaju "vrhunski pristup meču". 

"Ova utakmica je bila izuzetno važna za nas, osećao se i pritisak. Odlično smo otvorili meč, služio nas je šut za tri poena, stekli smo dovicifrenu prednost koju smo čuvali do kraja meča. Prvo poluvreme je bilo odlično, u nastavku je bilo oscilacija. Moramo da pojačamo stepen agresivnosti u odbrani, ne smemo da se oslonimo na napad i šut za tri poena. Hvala navijačima na velikoj podršci, ali moram da naglasim da očekujem više i bolje u periodu koji sledi", zaključio je Ivanović.