Vesti iz košarke

Pešić dao zagonetan odgovor o povratku Teodosića u nacionalni tim: Niko nije precrtan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2023 23:36
Pešić dao zagonetan odgovor o povratku Teodosića u nacionalni tim: Niko nije precrtan MN Press

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je o potencijalnom nastupu Miloša Teodosića na Svetskom prvenstvu Pobedom nad Velikom Britanijom u poslednjem kolu kvalifikacija, "orlovi" su obezbedili učešće na Mundobasketu.

Košarkaš Virtusa nije bio u planovima selektora za Evropsko prvenstvo, međutim, Svetislav Pešić nije isključio tu mogućnost za Svetsko.

"I tada sam pričao da niko nije odstranjen ni precrtan. Ekipa se sastavljena od igrača koji mogu da zadovolje kriterijume, da neki kontinuitet napravimo. Mislim da već imamo plan, dugačka je sezona, videćemo šta će se dešavati, ali ne bih voleo da se postavljaju pitanja kao što je ovo, samopromocija. To su pitanja postavljena i odgovorena. To je završeno", rekao je Pešić.

Njegova odluka da izbaci nekadašnjeg kapitena iz nacionalnog tima, naišla je na veliku osudu domaće javnosti.

"Vidim da su ovakve odluke izazvale različite stavove i komentare, pogotovo kada je u pitanju Teodosić. Međutim, ono što se meni ovde prvi put dešava u mojoj karijeri je da ja nisam ni stigao da informišem ekipu, a već su svi portali objasnili da je Teodosić precrtan, eliminisan, pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani", izjavio je tada Pešić na konferenciji za medije i nastavio:

"Naravno da su me nakon toga zvale vaše kolege koje poznajem lično. Meni nije padalo na pamet da se javljam jer ja sam trener reprezentacije i meni je prvi moj posao da treniram reprezentaciju i obezbedim maksimalni mir u ekipi. Odluka je bila zajednička, i predsednik i direktor, da mi nemamo potrebu da se javljamo. Sada imamo priliku da pričamo na tu temu."

Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra, gde će nastupati 32. reprezentacije.

EVROPA: SRBIJA, Grčka, Španija, Francuska, Slovenija, Nemačka, Italija, Litvanija, Letonija, Crna Gora, Finska, Gruzija
AMERIKA: SAD, Kanada, Brazil, Dominikanska republika, Meksiko, Portoriko, Venecuela
AZIJA I OKEANIJA: Kina, Iran, Australija, Japan, Jordan, Liban, Novi Zeland, Filipini
AFRIKA: Angola, Zelenortska Ostrva, Obala Slonovače, Egipat, Južni Sudan