Vesti iz košarke

"Srebrni orao" Dejan Davidovac sleteo u Crvenu zvezdu: Reprezentativac Srbije počeo klupske pripreme

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2023 16:08
"Srebrni orao" Dejan Davidovac sleteo u Crvenu zvezdu: Reprezentativac Srbije počeo klupske pripreme MN Press

Košarkaši Crvene zvezde uveliko treniraju i igraju pripremne mečeve, jureći idealan tim i formu za sezonu 2023/2024, ali Dejan Davidovac nije mogao od početka da bude s njima. Iz najlepših mogućih razloga, jer je sa reprezentacijom Srbije igrao Svetsko prvenstvo, odnosno učestovao u osvajanju drugog mesta i kvalifikovanju za Olimpijske igre sledećeg leta.

Po povratku u Beograd jedan od "srebrnih orlova" iz čete selektora Svetislava Pešića otišao je na kraći i više nego zasluženi odmor, da bi danas sa ostatkom tima crveno-belih otputovao na međunarodni turnir na Kipru.

 

 

"Za početak, odmorio sam. Bilo je super, veliko iskustvo, drago mi je što smo uradili to što smo uradili. Mislim da smo napravili veliki rezultat i da ćemo tek kada prođe vreme postati svesni toga. Sada se okrećem obavezama u klubu. Možda jeste teško priključiti se jer su momci odmakli sa pripremama, ali ja ću dati sve od sebe i znam da će mi i oni pomoći da se uklopim što pre", rekao je krilni centar i krilo kluba sa Malog Kalemegdana. 

Ovog leta ozbiljno pojačana Crvena zvezda je pre nekoliko dana poražena od Bajerna u finalu Magent kupa u Minhenu, a na mediteranskom ostrvu igraće sa Makabijem iz Tel Aviva i Žalgirisom. Osim Davidovca za ove duele konkuriše i Majk Tobi, pošto se reprezentativac Slovenije resetovao posle Mundobasketa sa svojom selekcijom, a "novajlija" na terenu biće i oporavljeni Stefan Lazarević.

 

 

U isto vreme, u Beogradu su otali plejmejker Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir, takođe zadužen za organizovanje igre u nastupajućoj sezoni, obojica zbog problema sa povredama. 

Crvena zvezda će prvi meč odigrati sutra protiv Makabi Tel Aviva od 18.00, dok će protiv Žalgirisa na parket dan kasnije od 15.45.