Vesti iz košarke

Crvena zvezda drugoplasirana na "Magent kupu" u Minhenu: Teodosić promašio trojku za pobedu nad Bajernom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.09.2023 20:53
Crvena zvezda drugoplasirana na "Magent kupu" u Minhenu: Teodosić promašio trojku za pobedu nad Bajernom MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nisu došli do trofeja na „Magenta Kupu“ u Minhenu, iako je Miloš Teodosić imao priliku da trojkom reši finale sa domaćim Bajernom - 84:82 (17:25, 18:21, 20:14, 29:22).

Ekipa Duška Ivanovića vodila je posle prve, sjajno odigrane prve četvrtine, imala je i dvocifrenu prednost na početku druge dekade (27:17), pa i otišla sa finom prednošću na poluvreme - 46:35, ali je lošije otvorila drugi deo utakmice. 

I pored toga bi davala "gas" posle nekoliko tajm-auta i manje, više rutinski čuvala zalihu, ali se tim Pabla Lasa nikako nije predavao. Prišla je na samo dva poena zaostatka (77:76), ali je posle tajm-auta Teodosić pogodio trojku.

Uzvratio je na isti način Fransisko, u narednom napadu Teodosić nije bio precizan iza linije 6,75. Bajern je prvi put na meču poveo 54 sekunde pre kraja poenima Radončića (81:80), Ivanović je još jednom morao da zatraži mini sastanak sa igračima. 

Usledili su promašaji Hanga i Simonovića, što je trojkom kaznio Edvards (84:80). Simonović je na osam sekundi pre kraja sačuvao nadu brzim košem, a posle tajm-auta Lasa sudije nisu svirale čist prekršaj Edvardsa na Gedraitisu.

Samo 5,9 sekundi pre kraja Buker je promašio oba slobodna bacanja, odgovornost je preuzeo Teodosić i ciljao tricu za  pobedu sa deset metara, međutim lopta nije prošla kroz mrežicu. 

Crvena zvezda je u duelu protiv Bajerna bila bez Šabaza Nejpira, dok će se Dejan Davidovac i Majk Tobi ekipi priključiti po povratku crveno-belih u Beograd.