Vesti iz košarke

Pešić nakon Svetskog prvenstva: Igrači su jednostavno kao familija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.09.2023 22:16
Pešić nakon Svetskog prvenstva: Igrači su jednostavno kao familija MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je situacija sa Borišom Simanićem u Manili bila dramatična i istakao da je on krasan momak i da je srećan što je video da ga svi vole i podržavaju posle gubitka bubrega.

"Sve što se desilo je jedna nesrećna okolnost za Borišu i za njegove najbliže... Srećna je okolnost da je profesor Dragan Radovanović dugo godina sa ekipom i da je baš on bio tu. Iako je to izgledalo poprilično bezazleno, Radovanovićeva procena je bila, očigledno, pravilna. On je odmah tražio da se Simanić smesti u bolnicu i došla je hitna pomoć i on je otišao sa njim", istakao je selektor gostujući na Radio televiziji Srbije.

Pešić je do detalja ispričao šta se dešavalo te noći u Manili.

"To je bio vikend kada su profesori, hirurzi van zgrade i trebalo je nekako stići do njih. Gaga je želeo da se odmah na licu mesta naprave svi mogući testovi, snimci, da bi se donela odluka. To je posle nekako išlo dobro. Opet bih rekao zbog Gage koji, naravno, nije mogao da učestvuje, ali je bio prisutan od početka pa do kraja jednog procesa".

Pešić je posebno istakao da je Boriša jedan krasan momak, da je skroman i da imao je fantastičnu sezonu u Saragosi. Dodao je da ga ekipa voli i kad igra i kad ne igra.

"Kad se ovo desilo, to je bio prvo šok za sve. Tu se pokazao na neki način timski duh, ta veza igrača koji su jednostavno kao familija", naglasio je Pešić.

Selektor je dodao da niko u timu nije spavao dok je Simanić bio u bolnici.

"Gaga nam je slao poruke da vidi koja smo krvna grupa, jer nije bilo dovoljno krvi. Dobro je, sad je on odlično. Kako je bio, prošlo je ono najgore. Sad ga treba podržati i dalje. Biće to sigurno za jedno dve nedelje još bolje. Zadovoljan je i srećan. Srećan je što je deo ekipe i što je video da ga svi vole i da ga podržavaju. Njemu je nekako lakše", zaključio je Pešić.