Vesti iz košarke

Pešić posle Brazila: Bila nam je potrebna ovakva utakmica

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.08.2023 18:55
Pešić posle Brazila: Bila nam je potrebna ovakva utakmica MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je njegovom timu bila potrebna baš utakmica protiv one koju je srpska reprezentacija igrala protiv Brazila.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Brazila rezultatom 89:85 (21:20, 24:18, 19:21, 25:26) na Kupu solidarnosti u kineskom Šenženu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Filip Petrušev sa 17 poena uz pet skokova, dok su Aleksa Avramović i Nikola Jović dodali po 14 poena. U selekciji Brazila najbolji je bio Vito Benite sa 17 poena, dok je Kaboklo dodao 16.

"Bila nam je potrebna ovakva jedna utakmica protiv Brazila koji su veliki i visoki sa iskusnim spoljnim igračima i znaju da igraju, imaju atletiku. To je ekipa koja je dobila Australiju pre nedelju dana i sve ostale su čini mi se dobili. Brazil je protivnik koji nam je legao, a kada nas je sponzor pozvao i ponudio da dođemo na turnir ja sam pitao ko će da igra, pa nam je ovakva ekipa trebala. Dobra provera, poštedeli smo Bogdanovića i Milutinova, jer su malo više igrali ranije", istakao je selektor Srbije.