Vesti iz košarke

Nova pojačanja Partizana oduševljena atmosferom na Tašu: Apsolutno ludilo, ovako nešto nismo doživeli!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2023 09:50
Nova pojačanja Partizana oduševljena atmosferom na Tašu: Apsolutno ludilo, ovako nešto nismo doživeli! MN Press

Na krcatom Tašmajdanu, košarkaši Partizana pobedili su Fuenlabradu u revijalnoj utakmici u zaista nestvarnom ambijentu. Pred oko 7.000 navijača, izabranici Željka Obradovića deklasirali su španskog drugoligaša 93:63. A, nova pojačanja Partizana imala su prilike da se uvere kakva ih atmosfera očekuje u Areni kada počne sezona.

Slika sa popularnog Taša obišla je svet. U jednom momentu teren je bio obasjan bakljadom oko čitavog stadiona, a takav ambijent oduševio je nove košarkaše beogradskog kluba.

Mateuš Ponitka je bio van sebe...

"Da, bilo je neverovatno! Pripremili smo utakmicu van hale, bilo je veoma lepo, sjajno iskustvo za oba tima. Znam istoriju ove utakmice, sjajno je što su navijači došli u ovolikom broju i podržavali su nas tako mnogo i glasno."

"Igrali smo tri utakmice na otvorenom, dve u Banjaluci i jednu ovde. Ali sledeća utakmica će biti da tako kažem, normalna utakmica, igramo Superkup ABA lige, biće dobar izazov za nas i šansa da pobedimo u važnim mečevima na startu sezone", rekao je Poljak.

Pi Džej Dožer: "Sada vidim zašto ih zovu najboljim navijačima u ligi".

"Neverovatno, neverovatna atmosfera, čoveče! Sada vidim zašto su proglašeni najboljim navijačima u ligi ili u svetu. Blagosloven sam što mogu da igram pred njima i što možemo da iskoristimo tu prednost. Kada sam odrastao igrao sam pod otvorenim nebom, dobro je vratiti se korenima, da dobiješ taj osećaj iz detinjstva, ali igrati napolju kao profesionalac je uzbudljivo. Uhvatio sam sebe da gledam navijače tokom igre, korisno i uzbudljivo iskustvo, radujem se novim izazovima", rekao je američki košarkaš, koji ističe da je pred ekipom još mnogo posla da se sve kockice poslože.

"Mislim da i mi shvatamo da moramo još da radimo, ali imamo sjajnu grupu i veoma sam uzbuđen."
 

Frenk Kaminski ovako nešto još nije doživeo.

"Bilo je zabavno, kul, atmosfera je bila sjajna, navijači su ludi, nikada nisam osetio ovako nešto i jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Areni", rekao je Kaminski, koji ističe da se radi na tome da tim bude sve bolji i bolji, a on se privikava na nova pravila u odnosu na NBA ligu.

"Apsolutno, radimo na tome da budemo bolji i bolji, ima nekih razlika gde moram da budem bolji u odnosu na mečeve u NBA, da naučim drugačije stvari u odnosu na igru iz NBA. Predsezona je odlična, tim postaje sve bolji i bolji, osećamo se komfornije."

Smatra da je odlično što je Partizan zadržao kostur tima i što se igrači dobro poznaju.

"Imamo u rosteru dosta igrača koji su dugo zajedno nekoliko godina. To mi olakšava stvari, jer znaju šta mogu da očekuju, a ja mogu da ih pitam da mi kažu gde treba da budem, ako ne odigram previše brzo ili defanzivno, uvek mogu da ih pitam na terenu i to čini sve lakšim. Imamo sjajnu grupu momaka, zabavno je, uživamo zajedno, predsezona ide sjajno, to mi tranziciju čini mnogo lakšom ovde", zaključio je Kaminski.