Vesti iz košarke

Diskutabila odluka FIBA: Menja se lopta pred finale Mundobasketa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 11:15
Diskutabila odluka FIBA: Menja se lopta pred finale Mundobasketa FIBA

Od 14:40 počinje finale Mundobasketa između Srbije i Nemačke, a uoči ovog duela FIBA je odlučila da napravi jednu promenu, koja bi mogla da podigne veliku prašinu među košarkašima.

Naime, Svetska krovna organizacija donela je odluku da se finale odigra sa novom loptom, koja je specijalno dizajnirana za ovu priliku. Svako ko se iole razume u košarku, zna koliko je važno da se takmičenje odigra u kontinuitetu sa jednom loptom, što zbog aerodinamike iste, a što zbog mentalnog pristupa košarkaša. A, nadamo se da ovakve promene neće imati veliki uticaj na naše "orlove".

Kao posebno limitirano izdanje lopte, dostupno je bilo svega 1.200 komada za kupovinu i rasprodalo se veoma brzo.

Frank Lenders, generalni direktor FIBA za medije i marketinške usluge, izjavio je: "Sa zadovoljstvom predstavljamo ovu posebnu košarkašku loptu kompanije Molten za finale Svetskog prvenstva u košarci FIBA 2023. Predivan dizajn dočarava značaj onoga što će biti nezaboravan događaj".

"Želimo da izrazimo iskreno zahvalnost kompaniji Molten za trud koji su uložili kako bi dodali još jedan poseban dodir našem dosad najvećem događaju", dodao je.

Noa Hasegava, glavni direktor brend marketinga kompanije Molten, rekao je da je velika čast učestvovati u ovom "doprinosu".

"Kako se približavamo finalu Svetskog prvenstva u košarci FIBA 2023, uzbuđeni smo da predstavimo ekskluzivnu, po meri dizajniranu loptu kompanije Molten. Lopta ima 'Talas strasti' koji simbolizuje talas strasti koju ljubitelji košarke imaju prema ovom sportu."