Vesti iz košarke

Džikić o uspehu Srbije na Mundobasketu: Ogroman rezultat, kapa dole Kariju i momcima!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2023 17:49
Džikić o uspehu Srbije na Mundobasketu: Ogroman rezultat, kapa dole Kariju i momcima! Guliver/Hapoel Jerusalim

Aleksandar Džikić sa Hapoelom iz Jerusalima ovih dana učestvuje na turniru u Laktašima i Banjaluci, koji je organizovan povodom 50. godina postojanja košarkaškog kluba Igokee.

Sinoć je njegov tim poražen od Partizana sa 86:81, a posle te utakmice, govorio je o turniru, porazu od crno-belih, a prokomentarisao je i plasman Srbije u finale Mundobasketa, gde će sutra od 14:40 "orlovi" voditi ljutu borbu sa Nemačkom za zlato.

"Ne pratim košarku", našalio se bivši trener Partizana, pa nastavio:

"Ljudi, to je veliki rezultat. Manje sam iznenađen našim rezultatom, nego ovim drugim. Mada, Nemačka je baš neprijatna. Bio sam skoro u Hamburgu i gledao sam ih uživo. To izgleda dobro. Sad ćemo da vidimo...

Ali jedna je utakmica, evropsko je finale i mislim da je vrlo bitno koji ljudi će deliti pravdu, da vidimo kako će to biti sa sudijama. Ja mislim da je ovo veliki uspeh. Svaka im čast, od Karija pa svima dole koji su uključeni u taj program", rekao je Džikić.

Šef stručnog štaba Hapoela govorio je i samoj utakmici sa Partizanom, kao i o turniru, gde nastupaju dobro poznata imena u svetu košarkaše.

"Ja mislim da je bila baš takmičarska utakmica. Nisam primetio da su oni izašli kao 'lako ćemo'. Kapiram da to se ne radi tamo, da budemo potpuni jasni, to se ne radi tamo (u Partizanu). Mi smo sinoć igrali s Galatom, malo smo umorni. Imali smo tri utakmice u četiri dana i s te strane sam zadovoljan. Pokazali su energiju, pokazali su da žele da igraju. Super nam je bilo to što je bila puna dvorana. Bilo je to dobro i za domaćina, kao i za Partizan da potvrdi ono što misle o njima, a za nas je bilo dobro jer nam je to kao gostujuća utakmica u predsezoni što je uvek dobro", rekao je Džikić i dodao:

"Naš cilj ovde je bio da se oprobamo sa dobrim timovima, stvarno mislim da je odličan turnir. Da bude otvoreni, da se ne dešava ono što se dešava CSKA bi bio Evroligaš, Partizan je Evroligaš, Turk Telekom je igrao finale turskog prvenstva, mi smo igrali finale Lige šampiona, Igokea je tim Lige šampiona, Galata je vrlo agresivan tim u Ligi šampiona. Jako je kvalitetan turnir i za nas je dobro da smo ovde. U ovom delu priprema ne funkcioniše sve kako će funkcionisati u toku sezone, ali nisam nezadovoljan", zaključio je Džikić.