Nikola Jokić

Svetislav Pešić o Nikoli Jokiću i reprezentaciji: Često sam bio u Denveru...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 14:50
Svetislav Pešić o Nikoli Jokiću i reprezentaciji: Često sam bio u Denveru... MN Press

Polako se bliži Mundobasket, a Srbija i dalje strepi: Da li će Nikola Jokić da bude u dresu sa državnim grbom kada počnu nadmetanja za svetsku titulu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Za sada je sve još otvoreno. NBA šampion i MVP plej-ofa i finala najjače lige sveta se odmara od naporne sezone i uživa u konjičkom sportu u rodnom Somboru, ali i u Italiji.

Selektor Svetislav Pešić konačno je rekao nešto o statusu najboljeg košarkaša današnjice. Srbija će na Mundobasketu, koje će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, biti u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Pešić je novinarima "Zidojče cajtunga" govorio o Nikoli Jokiću i dodao da još nije sigurno da li će najbolji košarkaš Denvera igrati za Srbiju na SP. On je odgovorio i na pitanje da li je Jokić najbolji košarkaš na svetu.

"Jokić je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili", rekao je Pešić.

Selektor "orlova" je naveo da je cilj Srbije plasman na OI u Parizu naredne godine.

"Želimo da se kvalifikujemo za OI. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa - tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo", izjavio je, između ostalog, selektor Srbije.