Nikola Jokić

Rasipa se šampionski tim Denvera: Posle Brusa Brauna, otišao i drugi centar ekipe Tomas Brajant

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 08:55
Rasipa se šampionski tim Denvera: Posle Brusa Brauna, otišao i drugi centar ekipe Tomas Brajant Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Šampionski tim Denvera, polako je počeo da se rasipa. Nakon odlaska ključnog šrafa Brusa Brauna, iz NBA lige stižu nam informacije da je još jedan saigrač Nikole Jokića napustio Nagetse, a u pitanje je drugi centar ekipe Tomas Brajant.

Momak koji je imao više nego solidnu rolu u LA Lejkersima, prešao je tokom polusezone u Denver, gde je obavljao ulogu pomoćnog centra našem Nikolu Jokiću. Međutim, nije se najbolje snašao u Koloradu, čemu svedoči podatak da je odigrao svega 18 utakmica tokom regularne sezone, provodivši nešto više od 10 minuta na parketu. 

Momak iz Ročestera, a ujedno i 42. pik sa drafta, zbog toga je odlučio da napusti šampionski sastav Denvera i prihvati ponudu Majamija, koji je mu je na stolu ostavio dvogodišnji ugovor vredan 5,4 miliona dolara.

Tomas Brajant počeo je karijeru u Lejkersima pre šest sezona, da bi pre dolaska u Denver, četiri godine nosio dres Vizardsa. Protekle sezone vratio se u tabor "jezeraša", ali pored Entonija Dejvisa nije uspeo da se izbori za veću minutažu, pa je odlučio da pređe u Denver, sa kojima je kasnije osvojio šampionski prsten.