NBA

Jokić ostao bez bitnog saigrača, Braun napustio Denver: Irving i Grin ne menjaju adresu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 01:24
Jokić ostao bez bitnog saigrača, Braun napustio Denver: Irving i Grin ne menjaju adresu Guliver/AP Photo/David Zalubowski

Brus Braun, jedan od bitnijih saigrača Nikole Jokića, koji je odigrao važnu ulogu u šampionskoj trci Denvera, odlučio je da napusti ekipu iz Kolorada i obuče dres Indijane, javljaju američki mediji.

Momak iz Bostona, koji je ovog leta postao slobodan igrač, iskoristio je izlaz iz ugovora sa Denverom i odlučio da testira tržište, a najzantiresovanija bila je franšiza iz Indijane. Kako navode američki mediji, Braun se obavezao na dvogodišnju saradnju, a potpisao je ugovor vredan 45 miliona dolara, što je čak tri puta više od onoga što su mu nudili Nagetsi.

Tokom šampionske parade Brus Braun je obradovao navijače obećanjem da će ostati u Denveru, gde je pokušavao da izdejstvuje veća primanja, ali su se prema navodima pojedinih američkih medija, Nagetsi oglušili na njegove želje i odlučili da se okrenu pojačanjima sa NBA drafta, ostavivši mu slobodne papire. 

U Indijani je na kraju dobio bolje uslove, gde će mu sigurno biti poverena i veća rola, što je uz svotu od 45 miliona dolara možda i vredno napuštanja šampionskog tima Nagetsa, koji su u međuvremenu odlučili da zadrže Redžija Džeksona na poziciji "šestog" igrača (dvogodišnji ugovor, 10.25 miliona dolara).

 

 

Što se ostalih transfera tiče, Drejmond Grin, iako je tvrdio pazar, na kraju je ostao u Golden stejtu za 100 miliona dolara, kao i Kajri Irving u Dalasu, pored svih spekulacija. Potpisao je trogodišnji ugovor vredan 126 miliona dolara, uz igračevu opciju u poslednjoj godini. Kajl Kuzma se takođe opario u Vašingtonu, gde će za četiri sezone inkasirati 102 miliona..

Toliko je dobio i Kris Midlton u Milvokiju za tri. Kem Džonson nagrađen je od Bruklina četvrogodišnjim ugovorom (108 miliona), dok je vlasnik najbogatijeg ugovora večeri Džerami Grant, nekadašnji košarkaš Denvera, koji je od Portlanda dobio 160 miliona za narednih pet sezona.