NBA

Povreda je prošlost, Džamal Marej ipak predvodi Kanadu na Svetskom prvenstvu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 22:05
Povreda je prošlost, Džamal Marej ipak predvodi Kanadu na Svetskom prvenstvu? Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Iako su tokom dana svetski mediji preneli da će Džamal Maraj verovatno propustiti Mundobasket, iz Kanade nam stiže drugačija slika. Saigrač Nikole Jokića i jedan od najboljih košarkaša Denvera, priključio se nacionalnom timu na pripremama reprezentacije i biće u sastavu Kanade za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Za razliku od svog klupskog kolege, Marej je osetio potrebu da se odazove pozivu nacionalnog tima, iako je njegov nastup na Mundobasketu bio pod znakom pitanja, zbog blage povrede kolena i generalne opterećenosti nakon osvajanja NBA lige. On se pojavio na pripremama reprezetacije sa osmehom na licu, što potvrđuju i slike iz Kanade, posle kojih su otklonjene i sve sumnje. Marej će igrati na Svetskom prvenstvu u Japanu, Filipinama i Indoneziji, a ako pogledamo samo neka imena sa spiska njihovog selektora, može se reći da je Kanada danas istakla kandidaturu za najviše domete.
 

 

 

Pored Mareja, biće tu još nekoliko krupnih imena iz NBA lige, a između ostalih tu su i Šaj Žulijus Aleksander, Keli Olinik, Kevin Pangos, Kori Džozef, Ar-Džej Beret, Nikel Aleksaner Voker...

Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra, a Kanada će igrati u Grupi H sa Francuskom, Letonijom i Libanom.