Nikola Jokić

Meloun ne prihvata ulogu favorita uoči serije sa Majamijem: Ovo će biti najveći izazov u našim životima

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

31.05.2023 08:06
Meloun ne prihvata ulogu favorita uoči serije sa Majamijem: Ovo će biti najveći izazov u našim životima Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Denvera i Majamija u noći između četvrtka i petka (02.30, TV Arena 1 Premium) počinju borbu za titulu najboljeg tima NBA lige.

Nikola Jokić i Nagetsi su skoro rutinki došli na korak od prstena, s obzirom na to da su najpre savladali Minesotu sa 4:1, potom Finiks Sanse sa 4:2 u seriji, dok su protiv Lebrona Džejmsa i njegovih Lejkersa bili ubedljivi sa 4:0.

Sa druge strane, Majami je najpre eliminisao Milvoki sa 4:1, potom Njujork Nikse sa 4:2, dok mu je protiv Bostona bilo potrebno sedam utakmica kako bi se plasirao u završnu fazu.

Uprkos tome što je Majami jedva izborio učešće u plej-ofu, trener Denvera, Majk Meloun, upozorava da se radi o veoma kvalitetnom timu:

 

 

"Svi treba da zaborave da su osmi nosioci. Dobili su Milvoki, najbolji tim regularnog dela sezone 4:1. Savladali su Boston, drugi najbolji tim 4:3. Kada dođete do finala tu se više ne priča o tome ko je bio koji nosilac", rekao je Meloun, a potom izričito odbio da prihvati ulogu favorita:

"Ne znam šta da kažem ljudima koji očekuju laku seriju. Ovo će biti najveći izazov u našim životima. Ovo je NBA finale. Želimo prvi prsten u istoriji franšize. Biće to najteža stvar koju smo ikada uradili", podvukao je trener Denvera.

Podsetimo, prednost domaćeg terena u finalu će imati Nagetsi zbog boljeg plasmana tokom ligaškog dela.