NBA

Majami zakazao finale sa Denverom: Boston stao na korak od istorije, Jokić dočekuje Batlera

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

30.05.2023 08:06
Majami zakazao finale sa Denverom: Boston stao na korak od istorije, Jokić dočekuje Batlera Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Uprkos tome što se vratio iz zaostatka od 3:0, Boston nije uspeo da slavi na svom terenu u sedmoj utakmici i upiše se u istoriju kao prvi tim kome je tako nešto pošlo za rukom. Košarkaši Majamija su pokazali karakter i u TB Gardenu ubedljivo savladali Seltikse sa 103:84 (22:15, 30:26, 24:25, 27:18) i plasirali se u finale gde će odmeriti snage sa Nikolom Jokićem i Denver Nagetsima.

Odlučujući duel nije startovao dobro po domaćina, s obzirom na to da se najbolji igrač tima, Džejson Tejtom, povredio još u prvom minutu. On je imao problema sa skočnim zglobom, međutim, nastavio je utakmicu, ali bilo je vidno da nije mogao da pruži svoj maksimum.

Majami je prvom poluvremenu stekao blagu prednost, s obzirom na to da je pauzu otišao sa 11 poena prednosti, ali je najveću prevagu napravio u završnoj deonici kada je bio uspešniji sa 27:18 i zasluženo prošao dalje.

 

 

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Džimi Batler, koji je za 43 minuta na terenu uspeo da postigne 28 poena, zabeleži sedam skokova i upiše šest asistencija. Batler je u svom timu imao pomoć od strane Kejleba Martina sa 26 i Bema Adebajoa sa 12 postignutih poena.

Sa druge strane u timu Seltiksa najučinkovitiji bio je Džejlen Braun sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija, a pratili su ga Derik Vajt sa 18 i Džejson Tejtum sa 14 poena.

Dakle, za prsten NBA lige boriće se Denver i Majami, počeće u noći između četvrtka i petka (02.30, TV Arena 1 Premium). Prednost domaćeg terena imaće Nagetsi.