NBA

Serđo Skariolo, selektor Španije velika želja Toronto Reptorsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 11:17
Serđo Skariolo, selektor Španije velika želja Toronto Reptorsa MN Press

Serđo Skariolo, selektor Španije i trener Virtusa mogao bi posle Srbina Igora Kokoškova da postane tek drugi Evropljanin glavni trener u NBA ligi! On se u četvrtak uveče u hotelu Mažestik u Bolonji sastao sa predsednikom Toronto Reptorsa Masaijem Udžirijem i generalnim menadžerom Bobijem Vebsterom kako bi razmotrili ociju da italijanski strateg preuzme funkciju šefa stručnog štaba kanadskog kluba.

Poziv nije usledio "tek tako" jer je Skariolo od 2018. do 2021. godine radio u ovom NBA klubu kao asistent trenera Nika Nursa kada je osvojena za Reptorse i titula NBA lige. Nurs je posle loše sezone i izostanka iz plej-ofa otišao, a Toronto traži naslednika. Zar ima involviranijeg u celu priče od Skariola?

Međutim, problem kod Skariola je ugovor sa španskim savezom do kraja Olimpijakih igara u Parizu 2024. godine. Možda može da vodi Virtus i "crvenu furiju", možda bi mogao da sedne na klupu Reala kako se priča, ali kombinacija rada u NBA i vođenje evropske selekcije je prilično komplikovano. Mediji u SAD pominju da su na radaru Reptorsa i Džej Džej Redik, Patrik Mutombo, Beki Hamon...

Jedini Evropljanin koji je obavljao funkciju šefa stručnog štaba nekog NBA kluba, tada Finiks Sansa, bio je Srbin Igor Kokoškov, koji je u ovoj sezoni bio u stručnom štabu Dalas Meveriksa, ali mu nije produžen ugovor, pa se rastao sa njima.