Vesti iz košarke

Serđo Skariolo pred novim angažovanjem: Italijan glavni kandidat za klupu Real Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 17:28
Serđo Skariolo pred novim angažovanjem: Italijan glavni kandidat za klupu Real Madrida MN Press

Trener Virtusa iz Bolonje Serđo Skariolo (62) mogao bi da postane novi šef stručnog štaba Real Madrida naredne sezone, saopštio je portal "Basket news".

Kako se navodi, španski klub pokušava da nađe trajno rešenje na poziciji novog trenera, posle raskida saradnje sa Pablom Lasom prošle sezone. Dugogodišnji strateg Reala više nije na klupi madridskog tima zbog zdravstvenih problema. Njega je nasledio pomoćnik Ćus Mateo, koji se dobro pokazao ove sezone, ali je uprava Reala odlučila da dovede iskusnijeg trenera.

Posle dugog većanja, izbor je pao na italijanskog stručnjaka. Skariolo je navodno prihvatio ponudu Madriđana i nalazi se nadomak novog angažmana, ali prema svemu sudeći, on neće biti realizovan sve dok se završi Evroliga ove sezone.

Podsetimo, Skariolo je na klupi Virtusa nasledio Sašu Đorđevića 2021. godine, a tokom svog mandata u Bolonji osvojio je Evrokup i dva italijanska Superkupa. Ukoliko se realizuje saradnja sa Realom, Skariolo će po drugi put u karijeri voditi španskog velikana, budući da je na klupi Madriđana prethodno boravio u periodu od 1999. do 2002. godine.