NBA

Dončić se nije nadao rekordu: Toliko sam šuteva promašio na zagrevanju...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.01.2024 09:34
Košarkaš Dalas Luka Dončić Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez
Košarkaš Dalas Luka Dončić

Nestvarno veče imao je Luka Dončić u Atlanti, gde je sa 73 postignuta poena oborio nekoliko rekorda i doveo Dalas do 25. pobede u sezoni. Nakon utakmice protiv tima koji ga je prvobitno draftovao, Slovenac je govorio na konferenciji za medije i otkrio da je samo pokušavao da pobedi utakmicu (148:143), a u prvi plan istakao je pomoć saigrača.

"Sve je lakše kada vam tim veruje. U drugom poluvremenu su me udvajali preko celog terena, ali sam, srećom, imao podršku ekipe", rekao je Dončić i dodao:

"Igrao sam onako šta mu odbrana daje. Nije bilo lako, bio sam pod velikim pritiskom u drugom delu utakmice i jako mi je drago što smo uspeli na kraju da pobedimo."

Osvrnuo se potom i na svoj učinak. Do sada je najviše ubacio 60 poena, a sinoć je postavio rekord karijere. On je tako postao četvrti igrač u istoriji NBA lige sa utakmicom od 70 ili više poena, pridruživši se na večnoj listi - Kobiju Brajantu, Viltu Čemberlejnu i Dejvidu Tompsonu.

"Bilo je zaista specijalno i prava je čast kada se vaše ime pominje među tim velikanima. Oborio sam lični rekord na dan godišnjice smrti Kobija. Još uvek mi sve ovo deluje nestvarno."
 

 

 

Upitan je potom na konferenciji da li je očekivao da će imati ovako dobro veče u Atlanti.

"Ne, nisam planirao ovako nešto. Znao sam da me čeka velika utakmica kada sam na poluvremenu ubacio 41, ali definitivno se nisam nadao ovome. Bio sam poprilično loš na zagrevanju i promašio sam dosta šuteva", rekao je sa osmehom Dončić.

Osvrnuo se i na podršku sa tribina.

"Navijači Atlante su bili sjajni tokom čitave večeri. Možda sam nesvesno bio više nadahnut pošto su me Hoksi draftovali. Sa tribina sam čuo MVP pokliče, a posebno me obradovao jedan navijač koji je nosio dres Atlante sa mojim brojem", zaključio je Dončić.