NBA

Zbog Partizana i Željka Obradovića sam danas u NBA ligi: Dante Egzum se zahvalio bivšem klubu i treneru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 13:53
Zbog Partizana i Željka Obradovića sam danas u NBA ligi: Dante Egzum se zahvalio bivšem klubu i treneru MN Press

Košarkaš Dalasa, Dante Egzum izjavio je da je zahvalan Partizanu i treneru Željku Obradoviću, jer se zahvaljujući jednogodišnjem boravku u Beogradu vratio u NBA ligu.

Austalijanac je sa crno-belima prošle sezone igrao fantastičnu košarku, stigao je nadomak plasmana na Fajnal For Evrolige, a u AdmiralBet Aba ligi je osvojio šampionsku titulu.

 

 

"U Partizanu sam pokazao gde sam i ko sam, moram da se zahvalim Partizanu što sam se vratio u NBA. Čuo sam mnoge stvari o Željku Obradoviću i svi sa kojima sam razgovarao, počev od Ekpea Judoa, rekli su da je veliki trener koji razume igru. To je i veliki razlog zašto radi mnoge od onih stvari poput vikanja na igrača i toga da im govori da urade ovo ili ono", izjavio je Egzum i dodatako se odnosa sa navijačima:

"Fantastičnu su bili navijači partizana kojis u nas u svakoj utakmici terali da dajemo maksimum. To uticalo da igrači budu sve bolji i bolji, a uz Željkov predan rad, sve je to dalo sjajne rezultate".

Dodaje da ga je filozofija igre srpskog trenera naterala da preuzme više odgovornosti i da će mu to mnog značiti kada počne sezona u NBA ligi.

"Kada sam dolazio u Evropu, veliko pitanje je bilo mogu li da igram na poziciji pleja. Željko je trenirao brojne velike plejmejkere i nije tipični trener koji te baci na teren, da ti loptu i kaže ti da vodiš tim. Želi da bude siguran u to što radiš, želeo je da preuzmem više odgovornosti od ostatka tima", zaključio je Egzum.