Evroliga

Niko kao Obradović i Partizan: Dante Egzum se prisetio boravka u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2024 17:01
Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum Instagram/Daanteeee
Bivši košarkaš Partizana Dante Egzum

Dante Egzum, bivši košarkaš Partizana, koji je pred start nove sezone obukao dres Dalasa, prisetio se perioda dok je boravio u Beogradu i igrao za crno-bele. Podsetimo, Australijanac je proveo jednu sezonu u Humskoj, a sa crno-belima osvojio je titulu AdmiralBet ABA lige.

Iako su postojale izvesne spekulacije da će možda ostati u Partizanu još jednu sezonu i možda ponovo napasti F4 Evrolige, bivši peti pik sa drafta se ipak vratio u NBA ligu, gde je nastavio da pruža odlične partije.

Kako je tvrdi Dante Egzum, vreme koje je proveo u Partizanu će dobro pamtiti. Pre svega zbog rada sa Željkom Obradovićem, a onda i atmosfere u Areni, koja je već neko vreme nadaleko poznata u Evropi.

"Baš mi se svidelo vreme provedeno u Barseloni. Onda sam odlučio da rizikujem i otišao sam u Partizan u Srbiju, klub koji je poznat i vodi ga trener koji je neverovatan. Kao ni jedan drugi, iskreno. Svaki korak mi se tamo svideo, podsticalo me to što je on jedan od najpoznatijih trenera tamo, poznatiji je od igrača", rekao je Egzum za podkast "Top Shelf with Devin Harris" i nastavio:
 

 

 

"Hodamo aerodromom, a ljudi hoće da se fotkaju sa njim, a ne sa nama. Mislim da samo učenje od njega i boravak u tom okruženju gde 20.000 navijača peva i skandira i gde žele da igramo samo tvrdo i to je najvažnija stvar, pobeda ili poraz, bitno je samo da ostaavimo srce za dres koji nosimo, ja volim to", zaključio je Australijanac.

Dante Egzum stigao je u Humsku iz Barselone, a u dresu Partizana prosečno je beležio 11.4 poena, 2.9 skokova i 3.5 asistencija po meču, dok mu je učinak u Evroligi bio zanemarljivo manji.