Evroliga

Posle Kembe Vokera, još jedna NBA zvezda u Evroligi: Džon Vol pred vratima milanske Olimpije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 19:40
Posle Kembe Vokera, još jedna NBA zvezda u Evroligi: Džon Vol pred vratima milanske Olimpije Guliver/Godspeed

Kakva transfer vest nam stiže sa portala "Basket News-a". Džon Vol, nekadašnji prvi pik sa drafta iz 2010. godine, stiže u Evropu i od naredne sezone nosiće dres milanske Olimpije.

Kako se navodi, svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera NBA lige i dalje se nalazi bez angažmana posle odlaska iz Los Anđeles Klipersa, a budući da nijedan klub "preko bare" nije zainteresovan da dovede Amerikanca, koji je toliko sklon povredama, petostruki Ol-star odlučio je da napusti domovinu i odigra još koju sezonu u Evropi. A, izbor je navodno pao na klub iz Milana.

Podsetimo, Olimpija je već u poodmaklim pregovorima sa Nikolom Mirotićem, a u slučaju dolaska Crnogorca i dugogodišnjeg košarkaša Vašingtona, nema sumnje da bi izabranici Etorea Mesine, uz Olimpijakos i Panatinaikos bili jedni od glavnih kandidata za tron Evrolige.

Američki plejmejker igrao je za Vašington, Hjuston i Kliperse. Tokom karijere je zaradio vrtoglavih 276 miliona dolara. Odlikuje ga odličan šut i sjajan pregled igre, a glavna mana mu je sklonost ka povredama, zbog čega je često provodio vreme van terena. Kompletnu 2019/20 sezonu propustio je zbog povrede kolena, a osim toga često se mučio sa bolom u desnom ramenu, peti, kao i sa mentalnim zdravljem nakon smrti majke tokom pandemije korona virusa.

Tragedija u porodici odvojila ga je od parketa većim delom protekle sezone, ali je sada spreman da se vrati košarci, a prema svemu sudeći, oprobaće se na Starom Kontinentu, gde je prethodno stigla još jedna NBA zvezda, Kemba Voker (Monako).

Visok je 1.91m, a tokom dugogodišnje NBA karijere prosečno je beležio 18.7 poena, 4.2 skoka i čak 8.9 asistencija.