Evroliga

Izraelci tvrde, poznato gde Mirotić nastavlja karijeru: Stvar je rešena, samo se čekaju papiri iz Barselone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 20:19
Izraelci tvrde, poznato gde Mirotić nastavlja karijeru: Stvar je rešena, samo se čekaju papiri iz Barselone MN Press

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić prava je zvezda prelaznog roka. Gotovo da nema kluba koji nije u trci za potpis najboljeg centra Evrope. Nedeljama se pominju imena poput Panatinaikosa, Crvene zvezde, milanske Olimpije, Partizana i Olimpijakosa, a posle najnovijih informacija iz Izraela, španski košarkaš crnogorskog porekla najbliži je selidbi u Italiju.

Naime, kako prenosi jedan od glavnih insajdera pouzdanog izraelskog portala "Wala Sport", Nikola Mirotić i Olimpija utanačili su poslednje tačke ugovora i od naredne sezone centar Barselone nosiće dres milanskog tima. Mirotić je navodno odbio unosnije ponude grčkih velikana i odlučio da zaigra u Olimpiji, koju sa klupe predvodi Etore Mesina, a novi ugovor parafiraće čim dobije papire iz Španije.

Podsetimo, Mesina nije krio zainteresvanost Olimpije prethodnih nedelja, ali je plata Mirotića ostavila klub iz Milana u drugom planu. U međuvremenu je Podgoričanin gotovo svakodnevno dobijao ponude i ostalih Evroligaša, ali se na kraju navodno zadovoljio onom iz Italije.

 

 

"Mirotić je trenutno među pet najkvalitetnijih igrača u Evropi. Međutim, ne možemo da se takmičimo sa klubovima, koji ga žele u ovom trenutku. Olimpijakosu će, ako ode Saša Vezenkov, da ostane mnogo novca, koji bi mogao da se iskoristi za angažovanje novih igrača. Oni bi apsolutno mogli da daju ponudu Mirotiću za sličan ugovor, koji je imao u Barseloni", rekao je Mesina pre samo nekoliko nedelja i dodao:

"Efes, Fenerbahče, Panatinaikos su odjednom osetili veliku želju da troše veliki novac na pojačanja. U ovom trenutku mislim da naš klub ne može da isprati ponude za Mirotića. Ne samo da ne možemo da se takmičimo za Mirotića sa Efesom i Fenerbahčeom, već ne možemo ni i sa Barselonom i Realom iza kojih stoje fudbalski klubovi", zaključio je trener Olimpije.

Ovo znači da Mirotić ipak neće doći u Beograd, kako je prethodno najavljivano, ali s obzirom da još uvek nije ništa ozvaničeno, srpski navijači će sa posebnom pažnjom pratiti dešavanja na letnjoj pijaci, a pošto se kraj sage sa Barselonom uskoro nazire, rasplet događaja možemo očekivati već ove nedelje.