Evroliga

Jasikevičijus dobija novu šansu u Barseloni: Mirotić definitivno napušta klub

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.06.2023 12:18
Jasikevičijus dobija novu šansu u Barseloni: Mirotić definitivno napušta klub MN Press

Sportski direktor Barselone Huan Karlos Navaro izjavio je danas da katalonski košarkaški klub želi da produži ugovor sa litvanskim trenerom Šarunasom Jasikevičijusom, prenosi Basketnjuz.

Barselona je sinoć stigla do 20. titule u šampionatu Španije, pošto je u finalu plej-ofa savladala Real serijom 3:0 u pobedama.

"Ugovor Jasikevičijusa je upravo istekao. Želimo da on bude naš trener i u budućnosti. Sada moramo da napravimo neke izmene, a obavestićemo Jasikevičijusa da imamo dobar projekat. Mislim da nema nikakvih problema da on nastavi da bude trener Barselone", rekao je Navaro.

Litvanski trener je preuzeo Barselonu 2020. godine. "On odlično razume naš klub. Kao što svi znaju, imaćemo manji budžet i biće smanjenje plata, ali potrudićemo se da napravimo što bolji tim za narednu sezonu. Zadovoljan sam kako smo završili sezonu, ali već naporno pripremamo tim za narednu", dodao je Navaro.

On je potvrdio da će jedan od najboljih košarkaša Barselone Nikola Mirotić da napusti klub. "Odluka o Mirotiću je odavno doneta, iznenađeni smo što su mediji ovu informaciju saznali pre finala. Mirotić je dobro odigrao u poslednje tri nedelje i moramo na tome da mu čestitamo. Klub je zvanično saopštio Mirotiću da će ugovor biti raskinut", zaključio je Navaro.