Evroliga

Kada nemaš šta lepo da kažeš, onda bolje da ne kažeš ništa: Jasikevičijus se privikava na Fener, a ne želi da priča o Barsi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 14:45
Šarunas Jasikevičijus MN Press
Šarunas Jasikevičijus

Temeljno je Šarunas Jasikevičijus sa svojom porodicom planirao gde bi mogao da ode za Novu godinu, u opticaju su bile razne destinacije, a onda je usledio poziv iz Istanbula da peuzme Fenerbahče i sve je palo u vodu.

Sjani litvanski stručnjak je prihvatio ponudu, seo je na klupu nekadašnjeg šampiona Evrope i počeo da beleži sjajne rezultate.

Fener je u poslednjem kolu elitnog evropskog takmičenja bio bolji od Žalgirisa 80:78, a Litvanac je za medije u svojoj zemlji dao opširan intrervju u kojem je pričao o mnogim aspektima svog rada, ali nije želeo da govori o svom bivšem klubu Barseloni.

 

 

"Porodica mi je još tamo tamo. Sin igra košarku u Kataloniji i ne znam uopšte da li će mi se i kada pridružiti u Istanbulu. Iskren da budem, mi smo večeras u Berlinu, gde igramo protiv Albe i još nisam uspeo da pronađem stan, već sam vezan za hotel. Raspored je toliko gust, a meni se sve izdešavalo nekako na prečac i to u trenucima kad sam sa porodicom razmišljao gde da odemo za Novu godinu", rekao je Šarunas.

Istanbulski klub je od njegovg dolaska počeo da igra mogo bolje, a evidnetno je da Tajleru Dorsiju najviše prijao njegov rad, budući da je sa skromnih osam poena u proseku, na tri utakmice pod Jasikevićijusovim vođstvom stigao do 18 poena.

"To je igrač kojem uopšte nije potreban trener. On je vrhunska klasa, njemu dajte loptu i on će sam da reši meč. Ima fantastičan šut, i jedan je od najboljih košgetera u Evropi. Ali nije tu samo on, Fenerbahče ima sjajne igrače, pokušavamo da a se priviknemo jedni na druge i nadam se da ćemo u tome  uspeti.

U 16. kolu Evrilige Žalgiris će ukrstiti koplja protiv Barsleone, pa je medije iz Litvanije zanimalo za koga će Jasikevičijus navijati.

"Naravno za Žalgiris", rekao je Šarunas, a zatim dodao:

"Ne bih mnogo pričao o Barseloni. Možda će doći vreme da jednog dana govorim o tome, ali sada ne mogu. Uostalom, kada nemate šta dobr da kažete, onda je bolje da ne kažete ništa".