Evroliga

Evo kog datuma će "večiti" saznati hoće li biti deo Evrolige naredne sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 17:40
Evo kog datuma će "večiti" saznati hoće li biti deo Evrolige naredne sezone MN Press

Dok se Crvene zvezda i Partizan bore za titulu regionalnog šampiona, iz tabora Evrolige stigle su danas vesti koje će itekako zanimati sve navijače beogradskih klubova, a i šire.

Naime, već mesecima se proteže tema po medijima da li će dva najveća srpska kluba igrati u Evroligi naredne sezone. Pošto je suspenzija ruskih klubova i dalje na snazi, šansa za takav scenario je sasvim moguća, a konačnu potvrdu možemo očekivati 29. juna, kada je zakazan sastanak Evrolige sa novim direktorom Paulijusom Motijeunasom.

Na tom okupljanju će biti odlučeno kako će izgledati sastav timova za sezonu 2023/24, a budući da je još uvek nepoznato hoće li osvajač AdmiralBet ABA lige biti u konkurenciji za "wild card", kao i vicešampion ovog takmičenja, ostaje da se vidi hoće li Partizan i Crvena zvezda biti deo elite i naredne godine.

"Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 timova iz prošle sezone možda ostanu i u narednoj. Tu je takođe pitanje Turk Telekoma. Sve bi trebalo da bude jasno 29. juna kada je sastanak deoničara. Turk Telekom je na listi", rekao je Paulijus Motiejunas.

Podsetimo, osim "večitih" u konkurenciji za specijalnu pozivnicu su i Virtus i Turk Telekom, koji bi mogao da zaigra na najvećoj evropskoj košarkaškoj pozornici umesto Grand Kanarije, osvajača Evrokupa, koja je prethodno odustala od takmičenja zbog nagomilanih finansijskih problema.