ABA liga

Zvezda ubedljiva na svom parketu: Igraće se četvrta utakmica finala AdmiralBet ABA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2023 23:14
Zvezda ubedljiva na svom parketu: Igraće se četvrta utakmica finala AdmiralBet ABA lige MN Press

Košarkaši Crvene zvezde smanjili su na 2:1 u finalnoj seriji AdmiralBet Aba lige, budući da su u trećem susretu na svom terenu savladali večitog rivala i to najviše zahvaljujući igri u poslednjoj četvrtini - 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19).

Crno-beli su rano ušli u probleme sa ličnim greška, budući da su prvo poluvreme sa tri faula završili Dante Egzum, Alan Smajlagić i Matijas Lesor dok sa druge srtrane u Crvenoj zvezdi prvi sa tri lične bio Branko Lazić početkom treće deonice.

 

 

Baš u tom delu igre crveno-beli su zaigrali najbolju košarku u dotadašnjem delu meča i na minut i po minuta pre kraja te deonice imali prednost 60:53, a gosti nisu mogli da pronađu igru koja ih je krasila u prvih 20 minuta. Šut ih nije išao, bili su nekoncentrisnai u odbrani, što je iskusan tim crveno-belih, nošen podrškom sa tribina, umeo da kazni i u poslednjih 10 minuta je ušao sa 62:59.

Ta period meča doneo je sigurniju igru domaćih, sasvim očekivano jer nisu imali problema sa igračima opterećenih faulovima, a u ekipu Partizana se uvukla nervoza. Šut ih nije služio, ideja u napadu se izgubila i na šestminuta pr ekraja su bili na deset poena zaostataka (75:65). Nisu igrači trenera Željka Obradovića uspeli da se izvuku iz tog zagrljaja rivala, koji je svaki njihov pokušaj d ase približe kažnjavao sigurim šutevima za tri poena i na kraju ostvarila ubeldjivu pobedu.

Inače, kasnio je start treće utamice nešto malo manje od pola sata zbog incidenata nastalih prilikom izlaska igrača Partizana na teren, kad su ih pristalice domaćeg kluba gađale raznim predmetima, a nekolicina njih čak uspela i da uđe na parket. Prouzrokovalo je to izuzteno napetu i nervoznu atmosferu među prvotimcima dva tima, pa je izostala lepa košarka, već se sve svodilo na tvrde duele i mnogo borbe.

Na sreću, u nastavku je situacija bila mnogo drugačija, a u takvom razvoju događaja bolje su se snašli domaći igrači koji su obezbedili produžetak seriju za još najmanje jednu utakmcu, koja će se na istom ovom parketu odigrati u utorak od 19.00 časova uz prenos na TV Arena sport.