Evroliga

Real Madrid i Poarije se rastali posle tri godine: Francuz ozvaničen u Efesu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 21:45
Vensan Poarije preselio se u Istanbul MN Press
Vensan Poarije preselio se u Istanbul

Nekadašnji šampion Evrope, Real Madrid, završio je saradnju sa svojim dugogodišnjim košarkašem Vensanom Poarijeom. Naime, kako navode mediji, Francuz je želeo novi izazov u karijeri, a svakako da na isti neće dugo čekati, s obzirom da je već postao igrač Anadolu Efesa. 

Turski klub koji je dva puta zaredom postajao prvak Starog kontinenta osetio je da će mu biti neophodna ozbiljna pojačanja posle još jedne, relativno razočaravajuće sezone u Evroligi, i ubrzo su odredili Poarijea kao nekoka ko bi mogao da pojača konkurenciju na centarskoj poziciji. 

Tim iz Istanbula je takođe preneo da je ugovor sa prekaljenim igračem potpisan na tri sezone, što govori da je Efes i te kako siguran da će se Vensan uklopiti u ekipu. Podsećamo, na njegovoj poziciji u novoj ekipi su Tajrik Džouns, Danijel Uturu, a često se kao ispomoć uključivao Erdžan Osmani. 

 

 

Naravno, tu su i igrači nižeg kvaliteta, ali je neminovno da će Poarijeov dolazak doneti dubinu rosteru, neophodnu da bi se "pregrmela" dugačka sezona na nekoliko frontova. 

Vensan Poarije je prošle sezone nastupio 32 puta za Real Madrid u Evroligi, i u proseku je provodio 18.6 minuta na parketu. Što se tiče statistike, ubacivao je  skoro devet poena po utakmici dodajući 5.5 skokova. 

Pored tri sezone u "los Blankosima", oprobao se i u dresu Baskonije, a u NBA ligi je predstavljao Filadelfija Seventisikserse i Boston Seltikse.