Evroliga

Asvel pomogao Partizanu, ali ne i Žalgiris: Real Madrid se vratio na pobedničke staze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.03.2024 22:22
Košarkaši Asvela su pobedom nad Efesom pomogli Partizanu u trci za plej-in Profimedia
Košarkaši Asvela su pobedom nad Efesom pomogli Partizanu u trci za plej-in

Košarkaši Asvela su priredili iznenađenje u 29. kolu Evrolige i savladali Anadolu Efes 84:80 na domaćem terenu. Ovaj rezultat ujedno ide i na ruku Partizana koji se i dalje bori za plasman u plej-in.

Ekipa iz Vilerbana je od samog starta utakmice vodila i ni u jednom trenutku nije ispustila prednost. Čak 39 minuta i 44 sekunde je Asvel proveo u vođstvu. Pokušavali su gosti iz Istanbula da se vrate, nekoliko puta prilazili na samo pose zaostatka iako je prednost Francuza išla i do 16 poena. Na kraju pobeda Asvela.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Timoti Luvavu Kabaro sa 20 poena, dok je Dešon Tomas dodao 20. Sa druge strane se istakao Vil Klajburn sa 16, a Darius Tompson ga je pratio sa 15.

 

 

Iako je Asvel učinio uslugu crno-belima, to nije uradio Žalgiris. Litvanci su poraženi u Minhenu od Bajerna 64:58, te se tako nemačka ekipa izjednačila sa Partizanom na tabeli uz bolji međusobni skor.

Nakon prednosti od šest poena na početku utakmice, gosti iz Kaunasa nisu vodili nijednom na meču. Izabranici Pabla Lasa su već do kraja prve četvrtine preokrenuli rezultat i vođstvo Bavaraca je samo raslo. U jednom trenutku je iznosilo i maksimalnih +18, ali je Žalgiri uspeo da ublaži poraz na kraju sa tri vezane trojke, ali je bilo prekasno za bilo kakav preokret.

Najefikasniji u timu iz Minhena bio je Devin Buker sa 20 poena, a Karsen Edvards i Nik Vajler Beb su dodali po 10. U ekipi Andree Trinkijerija je najbolji bio Kinan Evans sa 21 poeno, a Brejdi Menek je dodao 11. 

 

 

U poslednjoj utakmici 29. kola elitnog košarkšakog takmičenja Real Madrid je savladao Virtus u Bolonji 89:74 i tako prekinuo niz od tri poraza u Evroligi. 

Delovalo je da "kraljevići" ulaze u neku vrstu rezultatske krize nakon vezanih neuspeha, ali su večeras podsetili zašto drže lidersku poziciju u Evroligi. Ante Žižić je na samom startu pogodio za 2:0 u korist ekipe Luke Bankija i to je ujedno bilo jedino vođstvo za Virtus na utakmici. Madriđani su konstantno imali prednost i samo ga uvećavali i do +16. 

Aktuelnog šampiona Evrope je predvodio Geršon Jabusele sa 15 poena, a pratio ga je Vensan Poarije sa 14. U timu Virtusa se istakao Ajzeja Kordinije sa 12 poena, dok su Ife Lundberg i Džordan Miki dodali po 11.

 

 

Evroliga, 29. kolo

četvrtak

Fenerbahče - Valensija 118:88
Olimpijakos - Panatinaikos 71:65 
Crvena zvezda - Makabi Tel-Aviv 80:84
Alba - Monako 82:90
Barselona - Partizan 94:76
Baskonija - Milano 88:73

petak

ASVEL - Efes 84:80
Bajern - Žalgiris 64:58
Virtus - Real Madrid 74:89

 

Standings provided by Sofascore