Evroliga

Petar Božić glavni kandidat za klupu novog Evroligaša: Parižani "bacili oko" na bivšeg kapitena Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 16:55
Srpski trener i bivši kapiten Partizana, Petar Božić pred angažmanom u Parizu MN Press
Srpski trener i bivši kapiten Partizana, Petar Božić pred angažmanom u Parizu

Srpski trener i bivši kapiten Partizana, Petar Božić, mogao bi da postane šef stručnog štaba novog Evroligaša, ekipe Pariza, pišu francuski mediji.

Kako je trener Pariza, Tomas Isalo, posle sjajne sezone u kojoj je osvojen Evrokup, dobio ponudu nekoliko NBA klubova, gde se između ostalih izdvajaju Vašington i Denver, bivši selektor Finske nalazi se na izlaznim vratima francuskog kluba, pa je uprava novog Evroligaša odlučila da mu nađe zamenu.

Prema pisanjima francuskog "SKWeek-a", izbor je pao na Petra Božića, trenera London Lajonsa, sa kojim je stigao do polufinala Evrokupa, gde je eliminisan upravo od Pariza. I kako navode tamošnji mediji, srpski stručnjak glavni je kandidat za klupu francuskog tima, kao i da se radi o veoma kvalitetnom treneru.

 

 

Budući da su London Lajonsi, kao i ostali britanski klubovi, zbog raznih finansijskih prekršaja, ostali bez licence na međunarodnoj sceni, Božić i njegov tim nisu se našli u ponedeljak na listi učesnika Evrokupa za narednu sezonu, pa će srpski trener imati jak motiv da potraži drugi angažman ovog leta.

Parižani su navodno ozbiljni "zagriženi" za Božića, kojeg prate dobri rezultati još od rada u Razbojnoj ligi sa Ostin Sparsima, ali će sve zavisiti od odluke sadašnjeg trenera, koji se navodno nalazi na raskrsnici novog i starog posla.