Evroliga

Ligament izdržao, Ognjen Dobrić možda bude spreman do meča sa Partizanom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 20:28
Ognjen Dobrić MN Press
Ognjen Dobrić

Izgledalo je jezivo, ali na kraju povreda ligamenta skočnog zgloba ostaviće Ognjena Dobrića van terena samo tri do četiri nedelje.

Kako je objavio njegov klub Virtus Bolonja, Dobrićeva povreda zgloba iz meča sa Pezarom traži samo mirovanje i rehabilitaciju od mesec dana, što znači da bi nekadašnji košarkaš Crvene zvezde mogao da bude spreman za duele sa Barselonom (31. januar) i Partizanom (2. februar) u Evroligi.

 

 

Ligamenti su izdržali starhovit pritisak, nisu popucali što je pozitivno u ovom nesrećnom spletu okolnosti.

 

 

Dobrić je letos stigao iz Crvene zvezde u redove Virtusa, još uvek je u fazi uklapanja, ali trener Luka Bjanki nema mnogo zamerki na njegov račun. 

Virtus se pojačao poslednjeg dana decembra hrvatskim centrom Antom Žižićem. On je napustio Efes i potpisao ugovor do kraja sezone 2025/26. Bivši centar Klivelnd Kavalirsa, a čposlednje dve sezone MAkabija iz TEl Aviva i Efesa ove sezone je prosečno beležio 6,5 koševa i 2,8 skokova za 15 minuta u Evroligi.

 

 

Virtus je trenutno na trećem mestu sa skorom 10-4 u šampionatu Italije, a drugoplasiran u Evroligi.  Italijanski klub u sredu dočekuje Bajern, a u petak gostuje Albi u Berlinu u mečevima 18. i 19. kola najjače košarkaške lige Evrope.