Evroliga

Dimitris Itudis više nije trener Fenerbahčea: Najbozbiljniji kandidat da ga zameni je Andrea Trinkijeri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 14:02
Dimitris Itudis MN Press
Dimitris Itudis

Grčki košarkaški stručnjak, Dimitris Itudis nije više trener turskog Fenerbahčea, koji mu je uručio otkaz, prenose brojni evropski mediji.

Čelnici kluba iz Istanbula su nezadovoljni rezultatima koje ekipe pruža pod vođstvom bivšeg selektora Grčke, budući da nekadašnji šampion Evrope ima čak sedam poraza u Evroligi i tri u domaćem šampionatu.

 

 

Za sada nije poznato ko bi mogao da bude zamena za iskusnog stručnjaka, ali se pominje da je prva želja čelnika kluba nekadašnji trener Partizana, Andrea Trinkijeri, koji je bez posla od kad je napustio klupu minhenskog Bajerna.

Itudsis je u Itanbul stigao u leto 2022. godine uspeo je da obezbedi plas,an u Top 8 fazu u kojoj je eliminisna od Olipijaksoa, koji je kasnije stigao i do finalne utakmice Fajnal Fora u Kaunasu, gde ga je porazio Real Madrid.

Iskusni pedesetrogodišnji stručnjak, tokom bogate karijere je osvojio dve šampionske titule u Evroligi sa moskovskim CSKA 2016. i 2019. godine.

Fenerbahče naredni meč u elitnom rangu evropskog takmičenja igra na svom terenu u petak, 15. decembra protiv Monaka na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Saša Obradović.