Vesti iz košarke

Trinkijeri otišao iz Bajerna bez osvojene titule: Italijan se oprostio od navijača - sreća nas nije poslužila

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 08:50
Trinkijeri otišao iz Bajerna bez osvojene titule: Italijan se oprostio od navijača - sreća nas nije poslužila MN Press

Nakon debakla Bajerna u polufinalu nemačkog šampionata protiv Ulma, koji je slavio sa 3:0 u seriji, Andrea Trinkijeri odlučio je da se povuče sa mesta trenera minhenskog kluba.

Svoju odluku nekadašnji strateg Partizana saopštio je odmah po završetku treće utakmice sa Ulmom. U Minhen je stigao 2020. godine, a tokom poslednje tri sezone dva puta je sa Bajernom igrao u plej-ofu Evrolige, dok je od trofeja osvojio dva domaća Kupa.

"Ovo je bila moja poslednja utakmica u Bajernu. Preuzeo sam ovaj klub tokom pandemije, a igrači i treneri su našli način da prođu kroz mnogo toga, da se bore do samog kraja. Mislim da je ova grupa ljudi zaslužila malo više. Ali u ključnim momentima, sreća nas nije poslužila. Imali smo dve titule u Nemačkoj i dva plej-ofa Evrolige - do pete utakmice. Uvek može bolje, ali zaista smo dali sve što smo mogli", rekao je Italijan.

 

 

Iako još uvek nema tačnih informacija ko bi mogao da bude njegov naslednik u Bajernu, mediji uveliko spekulišu da bi to mogao da bude Pablo Laso, nekadašnji strateg Real Madrida, koji je bez angažmana otkako je napustio "kraljevski klub" prošle sezone.