Evroliga

Umesto otkaza, novi ugovor: Mesina ostaje u Milanu do 2026!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 20:00
Trener Milana Etore Mesina MN Press
Trener Milana Etore Mesina

Iako se očekivao raskid saradnje sa Etoreom Mesinom, nakon serije loših rezultata Milana ove sezone, čelnici italijanskog kluba odlučili su da potpišu novi ugovor sa iskusnim stručnjakom. I to do juna 2026. godine.

Ekipa iz Milana nije najbolje počela sezonu. Uprkos dolasku, po mnogima najboljeg centra Evrope, Nikole Mirotića, tim Etorea Mesine kuburi sa rezultatima ove sezone. Posle 11 odigranih kola u Evroligi, nalaze se na 15. mestu tabele sa učinkom 4-7. 

Ali, prema svemu sudeći, to nije pokolebalo čelnike Olimpije, koji su još jednom ukazali poverenje iskusnom stručnjaku, ako ništa, bar zbog pređašnjih uspeha...

"Ugovor gospodina Mesine produžen je do juna 2026. godine", navodi se u kratkom saopštenju predsednika kluba Lea del Orka, objavljenom na društvenim mrežama.

Podstimo, tokom petogodišnjeg mandata na klupi Milana, Etore Mesina zabeležio je 77 pobeda i 72 poraza. Pod njegovim vođstvom Olimpija je osvojila dve titule šampiona i Kupa Italije, kao i Superkup, a 2021. godine odveo je "manekene" do fajnal-fora Evrolige posle gotovo tri decenije.

 

Standings provided by Sofascore