Evroliga

Sferopulos: Verujem igračima koje imam, ekipa je zaista talentovana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

22.11.2023 13:11
Janis Sferopulos zadovoljan je napretkom u igri MN Press
Janis Sferopulos zadovoljan je napretkom u igri

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos pre mesec dana preuzeo ekipu, pošto su "crveno-beli" raskinuli saradnju sa Duškom Ivanovićem. Zvaničn sajt Evrolige objavio je kraći intervju sa grčkim stručnjakom i podsetili su na njegovu izjavu "da je veoma srećan što može da trenira legendarni srpski klub".

"Oni su toliko godina na vrhunskom nivou svetske košarke. Ovde imaju odlične trenere, sjajne igrače, velika imena. Moj cilj je da podignem tim što više može da bude", naveo je grčki trener za sajt Evrolige.

Sferopulos je pre Crvene zvezde trenirao Olimpijakos i Makabi iz Tel Aviva. 

"Nije lako doći u tim usred sezone. Nadam se da imam iskustvo da se prilagodim timu, s jedne strane, a sa druge treba da radite svoje stvari kako biste poboljšali igru tima".

 

 

"Crveno-beli" će u petak u Beogradu dočekati Armani iz Milana.

"Za mene, moji timovi moraju da igraju dobru odbranu, da dezorganizuju igru protivnika, i naravno da iskoriste prednost otvorenog terena da igraju brzo u napadu".

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli sa tri pobede i šest poraza.

"Želimo da igramo brže, da uključimo sve košarkaše u igru i da od svakog dobijemo ono najbolje što može da pruži. Verujem igračima koje imamo ovde. Ekipa je zaista talentovana. Samo moramo da koordiniramo i sinhronizujemo našu igru", zaključio je Sferopulos.

Utakmica između Crvene zvezde i Armanija biće odigrana u petak od 20.30 sati u "Štark areni".