Evroliga

Želim da reagujemo posle utakmice sa Realom: Janis Sferopulos pričao o meču sa Makabijem, bez reči o Nejpiru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 16:22
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda MN Press
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda

U jednoj od nedelja s duplim programom, Crvena zvezda je juče poražena od Reala, a već sutra se vraća na parket, kako bi dočekala Makabi iz Tel Aviva (20.05) u 16. kolu košarkaške Evrolige.

Sa samo jednim ciljem - da se protiv izraelskog kluba vrati na pobednički kolosek, odnosno popravi dosadašnji skor u elitnom takmičenju, jer je 10 poraza drže podaleko od eliminacione runde. 

"Igramo protiv košarkaša Makabija, koji na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza. Oni su u vrhu tabele, u poziciju su za plej-of, ali je ovo bitna utakmica za nas. Posle utakmice sa Realom želimo da budemo spremni da reagujemo. Želim da vidim da više igrača bude uključeno u borbu za pobedu. To je naš cilj - da svi zajedno budemo spremni da se borimo za pobedu", rekao je trener Janis Sferopulos na današnjoj konferenciji za medije.

 

 

Novinare je zanimao i nastavak priče o (ne)očekivanom odlasku i prethodnom ponašanju Šabaza Nejpira, odnosno komentar jedne, moguće indirektne prozivke, na račun grčkog stručnjaka od strane Amerikanca, ali nisu dobili nov materijal.

"Sve na tu temu sam rekao na konferenciji za medije u utorak uveče", jasno i kratko je poručio Sferopulos, koji na ovom meču u dvorani "Aleksandar Nikolić", rekao je strateg tima sa Malog Kalemegdana, koji osim na Nejpira neće moći da računa ni na neoporavljenog Ognjena Kuzmića.

 

 

Šef stručnog štaba crveno-belih istakao da novi košarkaš Crvene zvezde, Fredi Gilespi, od utorka radi sa ekipom.

"Gilespi je već odradio prvi trening. Znamo da ne može da igra još u Evroligi, ali želimo da ga uvrstimo u tim kako bi krenuo da igra u ABA ligi i bio spreman za Evroligu", dodao je Sferopulos pred meč bez prisustva navijača. 

 

Standings provided by Sofascore