Evroliga

Pročitati Ivanovića i zaustaviti neugodnog gosta: Košarkaši Crvene zvezde domaćini Baskoniji u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 11:37
Miloš Teodosić i Janis Sferopulos, igrač i trener KK Crvena zvezda MN Press
Miloš Teodosić i Janis Sferopulos, igrač i trener KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde večeras u Beogradu dočekuju Baskoniju u meču 22. kola Evrolige (19.00), sa ambicijom da protiv bolje plasiranog rivala potvrde "brejk" na terenu milanske Olimpije, rundu pre ove. 

Mada će imati prednost domaćeg parketa ono što ne ide na ruku crveno-belih uoči nove četiri četvrtine u "Štark areni" jesu povrede Nemanje Nedovića i Nikole Topića, ali i dobar učinak španskog tima na strani. 

"Igramo protiv tima koji igra odlično na gostovanjima i ima odličan skor. Ako ne budemo sa dobrim pristupom, neće biti dobro. Moramo da prihvatimo da se suočavamo sa njima kao timom, nevezano za to ko su im najbolji košarkaši poput Markusa Hauarda", rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos uoči suočavanja sa svojim prethodnikom na klupi tima sa Malog Kalemegdana, smenjenim Duškom Ivanovićem.

U međuvremenu je Zvezdu pojačao Džavonte Smart, siguran da će posle samo nekoliko treninga večeras debitovati, dok je struka konačnu odluku o nastupu Amerikanca sa lepim NBA iskustvom odložila za danas. 

 

 

Odlazak crnogorskog stručnjaka nije bila jedina kadrovska promena u svlačionici prvaka Srbije, ali trofejni trener i dalje dobro poznaje pojedinačne i timske vrline i mane protivnika. 

"Srećan sam što se vraćam u Beograd. Bio sam u odličnom timu, sa divnom publikom. Imam mnogo prijatelja u tom gradu, zaista sam srećan što se vraćam tamo, iako ćemo patiti tokom meča. Crvena zvezda ima najtalentovaniji tim u Evropi", podelio je Ivanović komplimente na račun rivala. 

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 13. mestu na tabeli Evrolige sa devet pobeda i 12 poraza, dok je Baskonija na desetoj poziciji sa skorom 11/10. U njihovom prvom ovosezonskom megdanu, Baskonija je u 13. kolu Evrolige osmog decembra prošle godine tesnom razlikom dobila Crvenu zvezdu (87:85).

Evroliga, 22. kolo

četvrtak

Efes - Barselona 18.30
Crvena zvezda - Baskonija 19.00
Alba - Bajern 20.00
Olimpijakos - Makabi TA 20.15
Virtus - Asvel 20.30

petak

Žalgiris - Fenerbahče 19.00
Monako - Real 20.00
Panatinaikos - Partizan 20.15
Valensija - Olimpija 20.30 

Standings provided by Sofascore