Evroliga

NBA bek Kendrik Nan u Panatinaikosu do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 18:25
NBA bek Kendrik Nan u Panatinaikosu do kraja sezone BC Panathinaikos

Kendrik Nan, bivši košarkaš Majamija, Lejkersa i Vašingtona do kraja sezone igraće u Panatinaikosu. "Zeleni" su u ponedeljak uveče pobedili Olimpijakos prvi put u sezoni 66:54 posle dva poraza i prekinuli seriju neuspeha u Dvorani mira i prijateljstva od devet mečeva. 

Prvi čovek kluba Dimitris Janakopulos istakao je na društvenim mrežama da je dogovoren transfer bivšeg igrača Majami Hita, Los Anđeles Lejkersa i Vašington Vizardsa, što je uslišenje zahteva trenera Atamana za još dva pojačanja.

"Nan je od danas član Panatinaikosa", rekao je između ostalog Janakopulos u objavi na društvenim mrežama.

Ovaj 28-godišnji bek je NBA karijeru počeo 2019. godine, kada ga je Majami uzeo kao nedraftovanog igrača. Izuzetno dobro se pokazao u prvoj sezoni, pa je bio uvršten i u idealnu petorku rukija, a bio je i drugi u glasanju za najboljeg novajliju godine.

 

 

Zadržao se dve sezone na Floridi, jer mu Majami posle druge nije ponudio ugovor, pa su ga uzeli Lejkersi na dve godine za 10.000.000 dolara. Ipak, usledile su brojne povrede, zbog kojih nije upisao nijedan nastup u sezoni 2021/22. Naredne je odigrao 39 utakmica, ali sa daleko slabijim brojkama nego u Majamiju, pa je u januaru trejdovan u Vašington za Ruija Hačimuru.

Kao košarkaš Vizardsa ubeležio je 31 nastup, postizao 7,5 poena po utakmici i minulog leta postao slobodan igrač.