Evroliga

Da nastavimo u istom ritmu, ali i da napredujemo: Duško Ivanović želi produženje sjajne rezultatske serije, uz još viši nivo igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 13:38
Da nastavimo u istom ritmu, ali i da napredujemo: Duško Ivanović želi produženje sjajne rezultatske serije, uz još viši nivo igre MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ne znaju za kiks od početka sezone i, naravno, žele da protiv Žalgirisa u Kaunasu (13. oktobar, 19.00), urade ono što su napravili na evroligaškom startu sa Asvelom, odnosno sa Igokeom i Cedevita Olimpijom u AdmiralBet ABA ligi.

Trener Duško Ivanović podseća, ipak, sve oko sebe koliko su Litvanci ozbiljan i nezgodan protivnik. Zbog čega je važno da crveno-beli budu maksimalni na prvom gostovanju u elitnom klupskom takmičenju. 

"Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika naročito kad igraju kući. Igraju izuzetno čvrsto, izuzetno disciplinovano i sa velikim strpljenjem, uz to imaju ekipu koja dugi niz godina igra skupa i izvanredno su uigrani. Mi gledamo nas, hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada bili", pohvalio je Ivanović sastav iz jedne od najkošarkaškijih država Evrope. 

Prva tri rivala na dva fronta u sezoni 2023/2024. savladana su ubedljivo, u svakom smislu te reči, ali je stručnjak iz Crne Gore svaki put konstatovao da je to još daleko od onoga Zvezdine projektovane košarke sa brojnim novajlijama. 

"Nadam se dobrom rezultatu, međutim mi kao ekipa možemo da napredujemo, ne samo da možemo nego moramo. Činjenica je da moramo da napredujemo".

 

 

Inače, Žalgiris i Crvena zvezda su se sastajali tokom pripremnog perioda, ali Ivanović pravi razliku između tih mečeva i onih sa takmičarskom težinom. 

"Malo. Neće to biti razlika, nismo bili komplenti tada, nisu ni oni, nije se sve pokazalo. Sigurno će sada biti potpuno različita utakmica. Neki detalji sa tog meča možda mogu da nam pomognu".

Rokas Geidraitis nosio je dres Žalgirisa, a sada oduševljava igrom za klub sa Malog Kalemegdana. 

"Danas svi poznajemo jedni druge i analize su zaista vrhunske. A Gedraitis može najviše sebi da pomogne jer može da ima pritisak na svom terenu, ali on je profesionalac i svaki meč odradi sto posto, i svaki trening, tako da se nadam da nam to može biti samo pozitivna stvar", rekao je trener Zvezdom, bez izjašnjavanja o statusu Nemanje Bjelice.