Evroliga

Crvena zvezda, protiv Asvela, izjednačila svoj trojkaški rekord u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2023 10:38
Crvena zvezda, protiv Asvela, izjednačila svoj trojkaški rekord u Evroligi MN Press

Košarkaši Crvene zvezde oduševili su svoje navijače na evroligaškoj premijeri, jer su sezonu 2023/2024. počeli sjajnom igrom i ubedljivom pobedom protiv Asvela u krcatoj "Štark areni" - 94:73, slomivši ga pre svega rekordnim brojem šuteva za tri poena. 

Mada je trener Duško Ivanović imao stručne zamerke na pojedine stvari, odnosno u prvom komentaru duela sa Francuzima istakao potrebu za neoslanjanjem na šuteve sa 6,75 metara u tolikoj meri, nepobitno je da su crveno-beli baš sa te daljine najviše zasipali koš protivnika.

Toliko uspešno da su izjednačili svoj najbolji trojkaški učinak u elitnom takmičenju iz 2017. godine, kada su madridskom Realu takođe ubacili 17 trojki. Ovog puta ih je najviše dao najefikasniji igrač meča Šabaz Nejpir, jer je 15 od njegovih 21. poena palo sa linije za tri poena. 

Jednu manje postigao je Rokas Gedraitis, po dve su dali Branko Lazić i Marko Simonović, dok su Adam Hanga, Dalibor Ilić, Miloš Teodosić i Nemanja Nedović bili po jednom precizni u pomenutom segmentu.