Evroliga

Sjajan potez Petruševa: Zakucavanje Zvezdinog košarkaša potez kola u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 19:15
Sjajan potez Petruševa: Zakucavanje Zvezdinog košarkaša potez kola u Evroligi MN Press

Iako je Crvena zvezda poražena od Albe iz Berlina, mladi košarkaš ekipe sa Malog Kalemegdana, Filip Perušev, dobio je priznanje za potez kola.

On je tokom prve četvrtine dobio dodavanje iz skoka od Nemanje Nedovića, a onda stavio na "poster" Krista Kumađea, 224 centimetra viskog košarkaša Albe i tako izazvao erupciju u "Pioniru".

Pogledajte ovo fenomenalno zakucavanje, a i ostale sjajne poteze iz 25. kola Evrolige:

Ipak, kucanje mladog asa će se po lošem pamtiti, Zvezda je na kraju poražena i propustila je priliku da se približi Top 8 fazi, a Petrušev, koji je bio najefikasniji u svojoj ekipi, je istakao:

"Jednostavno, mislim da je odbrana bila problem. Oni su maltene radili šta su hteli. U napadu nismo igrali strpljivo i onako kako inače igramo. Nismo imali sreće kod tih šuteva za tri poena. Mnogo smo se oslanjali na to, što u velikom broju slučajeva nije dobra stvar. Pustili smo ih da igraju kako oni igraju i nije lako igrati sa njima.Nismo bili koncentrisani i hteli smo da rešimo utakmicu u tri napada, umesto da igramo celu utakmicu kako smo radili do sada. Imali smo puno ishitrenih šuteva i to je to. Jednostavno, ne možete da živite samo na šutu za tri poena", rekao je Petrušev.

Pored Petruševa, još jedan srpski košarkaš dobio je priznanje Evrolige, a to je Marko Gudurić, koji je proglašen za igrača kola.