Evroliga

Partija iz snova Marka Gudurića za MVP titulu 25. kola Evrolige

komentari (0)

Autor: Vladimir Sukdolak

25.02.2023 15:16
Partija iz snova Marka Gudurića za MVP titulu 25. kola Evrolige MN Press

Košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić proglašen je za najkorisnijeg igrača 25. kola Evrolige, saopštilo je takmičenje na zvaničnom sajtu. 

Srpski reprezentativac bio je nerešiva enigma za odbranu Partizana u poslednjem kolu elitnog evropskog takmičenja i najzaslužniji je što je Fener uspeo da se revanšira crno-belima za poraz iz Istanbula.

Srpski reprezentativac protiv Partizana pružio jednu od najboljih partija u karijeri i bio najzaslužniji što je Fenerbahče pobedio.

Ekipa Fenerbahčea savladala je "parni valjak" 97:94, a Gudurić je ubacio 25 poena (3/5 za dva, 4/5 za tri, 7/7 slobodna bacanja), uz sedam asistencija i dva skoka za indeks korisnosti 35. 

"Odradili smo sjajan posao, delili loptu, bili fokusirani. Dobro se osećam, slavio sam kod kuće protiv sjajnog tima koji igra vrlo dobro u poslednje vreme, pred odličnim navijačima i atmosferom. Velika pobeda. Znao sam šta me čeka. Rivalitet je najlepša stvar u sportu, svi žive za to da igraju pred punom halom. Stvarno je bilo lepo, još lepše što smo pobedili i što je to bio Partizan. Pogotovo što su nas tamo pobedili, gde smo mi kontrolisali utakmicu i oni preokrenuli", rekao je Gudurić nakon utakmice sa Partizanom.