ABA liga

Stigao novi presek: FIBA ne vidi Srbiju kao budućeg svetskog šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 20:37
Stigao novi presek: FIBA ne vidi Srbiju kao budućeg svetskog šampiona MN Press

Međunarodna košarkaška federacija objavila je novu listu favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, a prema proceni FIBA, reprezentacija Srbija nalazi se tek na devetom mestu kandidata.

Na zvaničnom sajtu FIBA stoji obrazloženje da su "orlovi" izgubili samo jednu utakmicu u pripremnom periodu, kao i da se igrači srpske reprezentacije ne plaše svetala velike pozornice. Dodaje se da je Srbija glavni favorit u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom, obzirom da se u prvoj fazi takmičenja sastaju sa rivalima koji nisu deo "svetskog košarkaškog krema".

Dakle, "orlovi" se nalaze na istom mestu, kao i tokom proteklog "power rankinga" FIBA. Iznad Srbije su ostali SAD, Nemačka, Francuska, Španija, Kanada, Australija i Slovenija, a Top 10 listu, zatvara Dominikanska Republika, potencijalni rival "orlova" u drugoj fazi takmičenja.

 

 

Najveći skok zabeležili su Nemci, koji su se popeli tri lestvice. Francuska je pala za jedno mesto. Kanada i Španija su napredovale za dve pozicije, dok su najviše "razočarali" Australijanci (-3), odnosno Slovenci (-4).