ABA liga

Nova solidna partija Petruševa u Letnjoj ligi: Protiv Oklahome igrao 19 minuta i ubacio osam poena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2023 08:50
Nova solidna partija Petruševa u Letnjoj ligi: Protiv Oklahome igrao 19 minuta i ubacio osam poena Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Reprezentativac Srbije, Filip Petrušev imao je još jednu zapaženu partiju u dresu Filadelfije tokom Letnje NBA lige u Solt Lejk Sitiju.

Donedavi prvotimac Crvene zvezde je na susretu protiv Oklahome, koji je njegov tim dobio 100:91, na terenu proveo 18 minuta i imao solidan učinak od osam ubačenih poena.

Možda to na oko ne deluje toliko impresivno, ali Filip je iz igre šutno samo pet puta i pogodio u tri navrata, sa linije bacanja je bio precizan iz oba pokušaja, a uz to je imao ukupno osam skokova, dva u napadu i šest pod svojim košem.

Filip Petrušev se bori da dobije ugovor u Filadelfiji, a ukoliko u tome ne bude uspeo, gotovo je izvesno da će karijeru nastaviti u Crvenoj zvezdi, što će biti još jedno veliko pojačanje za trenera Duška Ivanovića, koji polako formira tim za narendu sezonu.

Reprezentativac Srbije iza sebe ima dobru sezonu u dresu Crvene zvezde sa kojom je nastupao u Evroligi, osvojio "Kup Radivoja Koraća" i KLS, a u finalu AdmiralBet Aba lige poražen od Partizana nakon pet odigranih utakmica.

Odlčni krilni centar je u evropskim okvirima imao prosek od 10,7 poena i pet skokova po meču, dok je u regionalnom takmičenju prosečno ubacivao 12,2 poena uz 7,6 uhvaćenih lopti.